Unna Lehtipuu: Timanttipesula : Sijoita elämäsi fiksusti

Timanttipesula

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Timanttipesula on sijoitusopas, mutta ei aivan perinteinen. Se puhuu paljosta muustakin kuin vain rahasta. Rahalla toki aloitetaan: miten rahaa sijoitetaan mielekkäästi ja hyödyllisesti, miten saada ylenpalttinen shoppailu kuriin, miten käsitellä vanhemmilta perittyjä käsityksiä rahasta ja sen käytöstä. Rahan lisäksi puhutaan ajasta ja talentista: kuinka saada elämästään irti se, mitä siitä on mahdollista saada?

Kirja on hyvin innostavasti kirjoitettu. Unna Lehtipuu on oivallinen kirjoittaja, joka ravistelee ajatuksia, kertoo esimerkkejä, yhdistelee asioita ja tuo mukaan näkemystä tavallisilta ihmisiltä. Timanttipesula on nopeasti luettava, helppotajuinen ja kiinnostava kirja. Sisältö on kuitenkin tiukkaa asiaa ja perustuu tutkimuksiin, lopusta löytyy monta sivua viitteitä lisätietoja halajaville. Jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä, joista saa hyviä työkaluja omien ajatusmalliensa penkomiseen.

Timanttipesula tuntuu kirjoitetun naisille, esimerkit ainakin ovat kovin naisvoittoisia, mutta kyllä tämä miehillekin fiksua luettavaa on. Ennen muuta kirjan näkökulma on vahvasti keskiluokkaisen tietotyöläisen. En ole ihan varma, miten paljon kirjan työelämää käsittelevästä puolesta saa irti toisenlaisessa ympäristössä työskentelevä.

Rahankäyttöön liittyvistä asioista hyötyy sen sijaan jokainen, jonka parisuhteessa raha on hiertävä kysymys tai joka miettii, miten saisi päämäärättömän shoppailun sijasta rahasta irti enemmän kestävää onnea (tässäkin on mukana oletuksia siitä, että sitä rahaa oikeasti on käytettäväksi). Raha-asioiden pohtimiseen kirjalla on tarjota hyvää näkemystä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...