Unna Lehtipuu: Timanttipesula : Sijoita elämäsi fiksusti

Osta kirja itsellesi

Timanttipesula on sijoitusopas, mutta ei aivan perinteinen. Se puhuu paljosta muustakin kuin vain rahasta. Rahalla toki aloitetaan: miten rahaa sijoitetaan mielekkäästi ja hyödyllisesti, miten saada ylenpalttinen shoppailu kuriin, miten käsitellä vanhemmilta perittyjä käsityksiä rahasta ja sen käytöstä. Rahan lisäksi puhutaan ajasta ja talentista: kuinka saada elämästään irti se, mitä siitä on mahdollista saada?

Kirja on hyvin innostavasti kirjoitettu. Unna Lehtipuu on oivallinen kirjoittaja, joka ravistelee ajatuksia, kertoo esimerkkejä, yhdistelee asioita ja tuo mukaan näkemystä tavallisilta ihmisiltä. Timanttipesula on nopeasti luettava, helppotajuinen ja kiinnostava kirja. Sisältö on kuitenkin tiukkaa asiaa ja perustuu tutkimuksiin, lopusta löytyy monta sivua viitteitä lisätietoja halajaville. Jokaisen luvun lopussa on kysymyksiä, joista saa hyviä työkaluja omien ajatusmalliensa penkomiseen.

Timanttipesula tuntuu kirjoitetun naisille, esimerkit ainakin ovat kovin naisvoittoisia, mutta kyllä tämä miehillekin fiksua luettavaa on. Ennen muuta kirjan näkökulma on vahvasti keskiluokkaisen tietotyöläisen. En ole ihan varma, miten paljon kirjan työelämää käsittelevästä puolesta saa irti toisenlaisessa ympäristössä työskentelevä.

Rahankäyttöön liittyvistä asioista hyötyy sen sijaan jokainen, jonka parisuhteessa raha on hiertävä kysymys tai joka miettii, miten saisi päämäärättömän shoppailun sijasta rahasta irti enemmän kestävää onnea (tässäkin on mukana oletuksia siitä, että sitä rahaa oikeasti on käytettäväksi). Raha-asioiden pohtimiseen kirjalla on tarjota hyvää näkemystä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...