Claes Andersson: Ajan meno

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Andersson kirjoittaa henkilökohtaiseen sävyyn, mutta monesti runot aukeavat käsittelemään laajempaa aihetta, jopa koko maailmankuvaa. Aiheet ovat hyvin monenkirjavia liikkuen STT:n uutisesta Freudin luona käymisen kautta naarashämähäkin kertojanääneen.

Monessa runossa on surumielinen sävy ja maailmassa on paljon pielessä. Siitä huolimatta kieli on mukavan kevyttä ja miellyttävää lukea. Raskaidenkin aiheiden käsittelyn taustalla pilkistää usein jonkinlainen usko hyvään.

Kirjassa on paljon muistelua, viittauksia nykytilasta menneisiin tapahtumiin. Andersson ei pelkää paljastaa omia ajatuksiaan ja tuntojaan, sillä paljon elämää katselleen miehen huomiot välittyvät lukijalle selvästi.

Ajan meno on käännös kokoelmista Tidens framfart ja Lust. Suomentajana on toiminut itsekin runoilijana tunnettu Jyrki Kiiskinen.

Tässä mies istuu ja kaipaa naisen
vedenalaisia tulia
Iloitsee tulevaisuudesta joka meni ja kaikista muistoista
jotka heillä on edessään

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...