Laura Haarala ja Antti Luukkanen: Aki Sirkesalo : Musiikki soi

Aki Sirkesalo : Musiikki soi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aki Sirkesalo oli yksi 1990-luvun vetovoimaisimmista kotimaisista pop-artisteista eikä hänen hittinsä ole vieraita ainakaan meille 1990-luvulla teini-ikää viettäneille. Sirkesalo perheineen on ihmisten mielissä kuitenkin ennen kaikkea Intian valtameren maanjäristyksen tapaninpäivänä vuonna 2004 aiheuttaman tsunamin uhrina ja siksi on hienoa, että Laura Haarala ja Antti Luukkanen ovat koonneet yksiin kansiin hänen musiikillisen historiansa keskittyen täysin luomisvoimaisen artistin tuotannon käsittelyyn perheen tragedian sijaan.

Aki Sirkesalo : Musiikki soi käy läpi Sirkesalon kasvun Toijalan rauhallisesta, mutta musiikillisesti ahtaasta nuoruuden ympäristöstä kovan työn ja onnekkaiden sattumien saattelemana helsinkiläiseksi toimittajaksi ja muusikoksi. Kirja esittelee kattavasti kaikki bändit, joissa Sirkesalo vaikutti sekä nuoruudessaan että aikuisella iällä, perhettä, bändikavereita ja muita musiikkialan yhteistyökumppaneita haastatellen. Yksittäisiä kappaleita kirjoittajat käyvät läpi myös tekstejä ja musiikkia analysoiden sekä musiikin tekoprosessia ja esitystilanteita kattavasti kuvaten.

Sirkesalon intohimo musiikin tekemistä kohtaan ja vankka motivaatio menestyä artistina välittyy kirjasta, kuten se edelleen välittyy hänen musiikillisesta tuotannostaankin. Ilman Sirkesalon osallistumista muistelmiensa tekoon, kuva Aki Sirkesalosta ihmisenä jää kuitenkin etäiseksi, ja se on sääli. Aki Sirkesalo : Musiikki soi on kuitenkin mainio muistutus siitä upeasta musiikista, jota Aki Sirkesalo uransa aikana tuotti, ja kannusti sekä kirjan lukemisen aikana että nyt kirjan luettuani, hymyssä suin kaivamaan Aki Sirkesalon levyt esiin ja soittimeen soimaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...