Mary Higgins Clark: Älkää tytöt itkekö

Älkää tytöt itkekö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Massiivisen uran tehnyt Mary Higgins Clark menehtyi alkuvuodesta. Huolimatta 92 vuoden iästään hän kirjoitti aktiivisesti. Hänen viimeiseksi teoksekseen jäi Älkää tytöt itkekö, joka on nyt ilmestynyt suomeksi. Urallaan Clark oli valtavan menestynyt, hänen kirjojaan on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta ja hän on ollut mm. Ranskan luetuin ulkomaalainen kirjailija.

Älkää tytöt itkekö lähtee käyntiin, kun tutkiva journalisti Gina Kane saa sähköpostia tv-uutistoimistossa ennen töissä olleelta ihmiseltä. Viestissään hän kertoo huonosta kohtalostaan, mutta kun Gina Kane alkaa seurata tarinaa, viestin lähettäjä yllättäen kuolee. Gina Kanelle ei jää vaihtoehtoa kuin alkaa tutkimaan väitteiden taustoja.

Tarina osuu kyllä aihepiiriltään niin todellisiin ongelmiin, kuten esimerkiksi #metoo-kampanjan kautta. Naispäähahmon ja naiskirjailijan kautta aihetta on käsitelty kuitenkin kunniakkaasti, eikä tarina missään vaiheessa tunnu mauttoman päälle liimatulta.

Mary Higgins Clarkin kirjat ovat kaavamaisia kuten monilla muillakin jatkuvasti valtavan tiuhaan julkaisevilta kirjailijoilta. Tämä kaavamaisuus on peräisin suureksi osaksi kirjoitustyylistä, jossa kysymysten vastaamisen kautta alkaa kirjailijalle rakentua juoni.

Mary Higgins Clarkin Älkää tytöt itkekö on faneilleen katkeransuloinen viimeinen maistiainen suuren kirjailijan ajatuksenjuoksusta. Se on kokeilemisen arvoinen niillekin, jotka eivät ole vielä hänen teoksiinsa tarttuneet.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...