Richard Morgan: Muuntohiili

Muuntohiili

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Richard Morganin debyyttiä on ylistetty, eikä suotta. Muuntohiili yhdistää saumattomasti kyberpunk-henkistä scifiä ja kovan väkivaltaista dekkaria. Yhdistelmä toimii mainiosti ja vetoaa varmasti kummankin genren ystäviin.

Jutun juoni on yksinkertainen: erikoisjoukoissa palvelleelle Takeshi Kovacsille tehdään tarjous, josta ei voi kieltäytyä. On vain selvitettävä, kuka murhasi Laurens Bancroftin. Kiitos modernin tekniikan, jolla erotetaan mieli ruumiista, Bancroft on taas hengissä, mutta ei muista mitään edellisen elämänsä viimeisestä 48 tunnista.

Kuten dekkarigenreen kuuluu, totuus ei ole aivan yksinkertainen. Erilaisia vaikutusvaltaisia tahoja on mukana kuviossa useampiakin, kaikki omine tarkoitusperineen.

Kohtalokkaita naisia, seksiä ja kovia otteita on vanha ja toimiva resepti, jota Muuntohiilessä piristetään kekseliäillä scifioivalluksilla. Vauhdikas tarina tempaa mukaansa ja pitää otteessaan loppuun asti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tämä alkaa olla pelottavaa. Koko kirjahyllyni näyttää löytyvän täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...