Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus

Idän pikajunan arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jugoslaviaan vuorten keskelle lumimyrskyyn pysähtynyt juna, suljettu vaunuosasto, josta kukaan ei ole poistunut, hytistään löytynyt kuollut mies, matkalla mukana tunnettu yksityisetsivä Hercule Poirot – siinä Idän pikajunan arvoitus, yksi Agatha Christien arvostetuimmista klassikoista, nyt uutena suomennoksena.

Onhan tämä vallan aiheesta arvostettu klassikkoteos. Christie on oivallinen juonien kehittelijä ja Idän pikajunan arvoitus on todella nokkelasti rakennettu. Ulkoiset tekijät on siivottu siististi pois – paikallisista poliiseista ei väliä, he kun eivät paikalle pääse. On vain epäillyt, pari sivuhenkilöä ja Poirot’n harmaat aivosolut.

Kapteeni Hastingsin Watson-hahmo Idän pikajunasta puuttuu; sitä roolia paikkaa monsieur Bouc, junayhtiön johtaja ja Poirot’n tuttava, joka järjestelee käytännön asioita, jotta Poirot voi hoitaa murhatutkinnan siististi ja kun poliisit saadaan lopulta paikalle, voidaan rikollinen antaa poliiseille siististi paketissa tahraamatta yhtiön mainetta.

Juoni on keinotekoinen, mutta vähät siitä. Asetelma on huolella rakennettu, epäilyksen varjo lankeaa vuorollaan monen matkustajan päälle ja miten herkullisen monipuolinen kattaus henkilöitäkin on saatu matkalle mukaan. Matkan varrella lukija voi saada oivalluksia, mutta pidän hyvin epätodennäköisenä, että lukija ratkaisun kokonaisuuden keksii.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...