Ilkka Auer: Anastasia

Anastasia

Osta kirja itsellesi

Haamu Kustannus on pieni kummitusjuttuihin keskittynyt kustantamo. Tähän kustannusohjelmaan Lumen ja jään maa -sarjasta tutun Ilkka Auerin kummitusjuttu Anastasia sopiikin oivallisesti.

Kristian on menossa kesälomalla isovanhempiensa luokse Friggesbyn Porkkalaan. Siellä odottavat kaverit Matias ja Elsa, mutta myös melkoinen kauhuseikkailu. Kyläläiset ovat parhaimmillaankin varsin eksentrinen joukko, mutta nyt kylällä on myös tapahtunut kuolemia ja katoamisia.

Kolmikko innostuu tietysti tutkimaan asioita ja käy ilmi, että kuolemantapausten historia ulottuu laajemmas. Vanhojen ihmisten horinoissa kalmankesistä onkin jotain perää – ja näyttää vahvasti siltä, että kesä 2017 on taas uusi kalmankesä ja että nuoret ovat sekaantuneet johonkin todella huolestuttavaan.

Auer ammentaa Porkkalan neuvostohistoriasta runsaasti kiinnostavaa materiaalia ja rakentaa siitä todella mainion kauhutarinan. Anastasia on ronskia menoa, kyllä tästä oikein kelpo kauhuleffan saisi aikaiseksi. Vauhtia, toimintaa ja mielenkiintoisia ja hurjia hahmoja riittää. Kirjastossa tämä voi olla luokiteltuna nuortenkirjaksi, mutta Anastasia toimii kyllä kauhun ystäville iästä riippumatta.

Haamukustannuksen kaupasta saa ilmaiseksi romaaniin liittyvän novellin Nimeni on Pjotr. Kirjan traileri on myös omiaan luomaan sopivaa tunnelmaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...