Ilkka Auer: Anastasia

Anastasia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Haamu Kustannus on pieni kummitusjuttuihin keskittynyt kustantamo. Tähän kustannusohjelmaan Lumen ja jään maa -sarjasta tutun Ilkka Auerin kummitusjuttu Anastasia sopiikin oivallisesti.

Kristian on menossa kesälomalla isovanhempiensa luokse Friggesbyn Porkkalaan. Siellä odottavat kaverit Matias ja Elsa, mutta myös melkoinen kauhuseikkailu. Kyläläiset ovat parhaimmillaankin varsin eksentrinen joukko, mutta nyt kylällä on myös tapahtunut kuolemia ja katoamisia.

Kolmikko innostuu tietysti tutkimaan asioita ja käy ilmi, että kuolemantapausten historia ulottuu laajemmas. Vanhojen ihmisten horinoissa kalmankesistä onkin jotain perää – ja näyttää vahvasti siltä, että kesä 2017 on taas uusi kalmankesä ja että nuoret ovat sekaantuneet johonkin todella huolestuttavaan.

Auer ammentaa Porkkalan neuvostohistoriasta runsaasti kiinnostavaa materiaalia ja rakentaa siitä todella mainion kauhutarinan. Anastasia on ronskia menoa, kyllä tästä oikein kelpo kauhuleffan saisi aikaiseksi. Vauhtia, toimintaa ja mielenkiintoisia ja hurjia hahmoja riittää. Kirjastossa tämä voi olla luokiteltuna nuortenkirjaksi, mutta Anastasia toimii kyllä kauhun ystäville iästä riippumatta.

Haamukustannuksen kaupasta saa ilmaiseksi romaaniin liittyvän novellin Nimeni on Pjotr. Kirjan traileri on myös omiaan luomaan sopivaa tunnelmaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...