Roald Dahl: Annok iplik

Annok Iplik

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Herra Hapuli on eläkkeellä oleva yksinäinen teknikko, joka rakastaa parvekekukkiaan. Lisäksi Herra Hapuli on salaisesti rakastunut alakerran naapuriinsa, leskeksi jääneeseen Rouva Hopiaan. Rouva Hopian intohimon kohde on kuitenkin vain hänen parvekkeellansa elävä pikkuinen lemmikkikilpikonna Allu, eikä hän huomaa lainkaan Herra Hapulin häneen kohdistuvia tunteita. Rouva Hopia toivoisi Allun kasvavan paljon isommaksi. Tästä Herra Hapuli saa ajatuksen, joka kaikessa absurdiudessaankin on loistava. Mihin kaikkeen rakkaus pystyykään?

Roald Dahlin hauska, lämmin ja hyväntuulinen satu on viihdyttävää luettavaa. Muutamat hersyttävät kielelliset oivallukset ovat myös kääntyneet mukavasti suomeksi. Erityisen hauskaa oli lukea Herra Hapulin kilpikonnankiikittäjän toiminnasta. Quentin Blaken kuvitus luo mainiosti hyväntuulista tunnelmaa, tosin värikuvat olisivat olleet vieläkin kivampia. Kaikkiaan Annok iplik on oikein mukava pikku tarina, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...