Katja Alm: Ansiosidonnainen kuolema

Ansiosidonnainen kuolema

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ansiosidonnainen kuolema esittelee lukijalle nuoren naisen – hänen nimeään ei kerrota missään vaiheessa – joka ei ole oikein tiennyt, mitä tehdä elämässään. Lopulta hän on päättänyt ryhtyä opiskelemaan kauppaopistossa. Kevään lopulla tarvitaan harjoittelupaikka, ja nainen menee työvoimatoimistoon harjoittelijaksi. Toimistossa ihmissuhteet ovat kireähköt, eikä mielenkiintoista työtä tahdo oikein löytyä: on vain tylsiä toimistorutiineja, monistusta ja vanhojen asiakirjojen silppuamista. Sitten toimiston johtaja Vauhkonen, josta kukaan ei juuri ole pitänyt, murhataan työhuoneessaan. Poliisit alkavat tietenkin tutkia asiaa, ja minäkertojakin joutuu moneen kertaan kuulusteltavaksi, vaikkei hän olekaan nähnyt tai kuullut mitään.

Samaan aikaan naisen yksityiselämässä tapahtuu uusia asioita. Hän tutustuu salaperäiseen Jamiin ja tämän kautta vieläkin salaperäisempään komeaan Aleksiin. Ensin seurustellaan yhdessä Jamin kanssa, mutta suhde ei tahdo oikein ottaa onnistuakseen, ja lopulta Aleksi alkaa vallata naisen mielen yhä enemmän.

Romaanin takakannessa kirjalle luvataan yllätyksellistä loppuratkaisua, mutta dekkareita paljon lukenut lukija arvannee kyllä murhaajan aika pian. Tarina ei siis ole maailman omaperäisin, mutta Katja Alm onnistuu vallan hyvin pitämään yllä mystistä ilmapiiriä. Kerronta tihenee loppua kohti melko tehokkaasti, ja tunnelma on jotenkin unenomainen. Lukija joutuu koko ajan miettimään, ovatko henkilöt todella sitä miltä näyttävät. Kelpo perusdekkari siis tämäkin.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...