Sergio Ramírez: Anteeksianto ja unohdus ja muita novelleja

Anteeksianto ja unohdus

Osta kirja itsellesi

Keskiamerikkalainen nykykirjallisuus ei ole ihan vahvimpia lajejani, joten ei auta kuin uskoa kustantamoa, että Sergio Ramírez kuuluu alueen merkittävimpiin nykykirjailijoihin. Myönnetään, että maahaaste mielessä tämäkin kirja lukulistalleni päätyi, Nicaragua oli mukava saada kuitattua paikallisen kirjailijan teoksella.

Anteeksianto ja unohdus ja muita novelleja on pieni ja napakka novellikokoelma, jossa on tuokiokuvia sekä Keski-Amerikasta että Euroopasta. Eurooppalaista näkökulmaa edustaa vaikkapa novelli, jossa venezuelalainen opiskelija päätyy berliiniläisen hienostoperheen joulupukiksi traagisin seurauksin.

Oma suosikkini kokoelmasta on sen niminovelli, jossa mies bongaa vaimonsa katselemasta vanhasta meksikolaisesta elokuvasta omat vanhempansa. Vanhemmat esiintyvät yökerhokohtauksessa statisteina ja keskustelevat taustalla selvästi jotain, mutta eivät keskenään. Mitä vanhemmat puhuvat? Asia jää vaivaamaan miestä ja hän päätyy näyttämään elokuvaa huuliltalukutaitoiselle tuttavalle.

Kaikkinensa Anteeksianto ja unohdus ja muita novelleja on mainio pieni kokoelma ja mukava tapa tutustua keskiamerikkalaiseen kirjallisuuteen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...