Sergio Ramírez: Anteeksianto ja unohdus ja muita novelleja

Anteeksianto ja unohdus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Keskiamerikkalainen nykykirjallisuus ei ole ihan vahvimpia lajejani, joten ei auta kuin uskoa kustantamoa, että Sergio Ramírez kuuluu alueen merkittä­vimpiin nykykirjailijoihin. Myönnetään, että maahaaste mielessä tämäkin kirja lukulistalleni päätyi, Nicaragua oli mukava saada kuitattua paikallisen kirjailijan teoksella.

Anteeksianto ja unohdus ja muita novelleja on pieni ja napakka novellikokoel­ma, jossa on tuokiokuvia sekä Keski-Amerikasta että Euroopasta. Eurooppa­laista näkökulmaa edustaa vaikkapa novelli, jossa venezuelalainen opiskelija päätyy berliiniläisen hienostoperheen joulupukiksi traagisin seurauksin.

Oma suosikkini kokoelmasta on sen niminovelli, jossa mies bongaa vaimonsa katselemasta vanhasta meksikolaisesta elokuvasta omat vanhempansa. Vanhemmat esiintyvät yökerhokohtauksessa statisteina ja keskustelevat taustalla selvästi jotain, mutta eivät keskenään. Mitä vanhemmat puhuvat? Asia jää vaivaamaan miestä ja hän päätyy näyttämään elokuvaa huuliltaluku­taitoiselle tuttavalle.

Kaikkinensa Anteeksianto ja unohdus ja muita novelleja on mainio pieni kokoelma ja mukava tapa tutustua keskiamerikkalaiseen kirjallisuuteen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...