Antti Aro, Antti Tuisku ja Anton Vanha-Majamaa: Antti Tapani : Kultaturbojättipokkari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Antti Tuisku jättäytyi tauolle kesällä 2018 ja samaan aikaan julkaistiin myös hänen, Antti Aron ja Anton Vanha-Majamaan kirjoittama kirja Antti Tapani, joka kuvasi Antti Tuiskun elämää lapsuudesta siihen pisteeseen. Nyt (keväällä 2020) kirjasta on juuri ilmestynyt pokkariversio, joka sisältää aiemman kirjan lisäksi Antin kuulumiset vuoden 2019 loppuun.

Antti Tapani vastaa moneen kysymykseen Antti Tuiskusta. Kirjan kirjoittajat kysyvät häneltä hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan, sillä se on ehkä se kaikkein kuumin avoin kysymys ja Antti esittää rehellisen vastauksensa kysymykseen. Isoimmat otsikot kirja sai aikanaan väkivaltaista parisuhdetta kuvaavasta osiostaan eikä syyttä, sillä miesten parisuhteessa kohtaama väkivalta ylittää harvoin uutiskynnyksen tai siitä ylipäänsä edes puhutaan.

Näiden isompien kysymysten lisäksi kirjassa käydään läpi Antti Tuiskun matka pop-tähteyteen kronologisesti levyt ja niiden tuotantoprosessit ja keikkakiertueiden sattumukset läpikäyden. Kiitettävän paljon palstatilaa annetaan myös sille, kuka yksityishenkilö Antti Tuisku on; millainen hän on luonteeltaan, mistä hän pitää ja kenen kanssa tykkää olla, mitä hän odottaa elämältä ylipäänsä. Näkökulmia antavat myös Antin vanhemmat, ystävät ja työkaverit, jotka pääsevät kirjassa ääneen.

Pokkariversioon lisätystä uudesta luvusta iso osa käytetään Tuiskun keväällä 2020 julkaisun levyn Valittu kansa syntyprosessin kuvaamiseen, mutta Antti kertoo myös kuulumisensa opinto- ja harrastusrintamalla. On mukava kuulla hänen tuoreet kuulumisensa, vaikka luvussa kovasti uutta levyä mainostetaankin.

Antti Tapani on rehellinen kirja artistista ja ihmisestä nimeltä Antti Tuisku. Kokonaisuus on viihdyttävä ja ajatuksia sekä tunteita herättävä, eikä vaan niille, jotka tuntevat Antti Tuiskun musiikkia, vaan meille muillekin, jotka tunnemme hänet vain televisioesiintymisten ja julkisuuden kautta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 267 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...