Osamu Tezuka: Astro Boy 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Astro Boy on mangasarjojen klassikko, jota julkaistiin alun perin 1950- ja 1960-luvuilla. Sarjaan kuuluu parikymmentä osaa. Niistä kolme ensimmäistä on suomennettu ja julkaistu jonkinlaisina modernisoituina versioina. Itse luin englanninkielisenä sarjan ensimmäisen osan. Tosin en ole ihan varma, että oliko tämäkään se kaikkein alkuperäisin versio…

Päähenkilö Astro Boy on robottipoika, joka taistelee pahuutta vastaan. Vastassa on ainakin kyborgeja, jotka ovat robotteja elollisilla ominaisuuksilla varustettuina. Tässä tulevaisuuden maailmassa elää siis ihmisiä ja erilaisia robotteja rinnakkain. Avaruusaluksetkin ovat arkipäivää.

Piirrostyylistä tulee 50-lukulainen fiilis. Tyyli muistuttaa jossain määrin myös sitä Disneyn vanhempaa tuotantoa. Siinä huomaa siis selvän eron moniin nykyaikaisiin mangasarjoihin. Tarinakaan ei tyyliltään muistuta monia nykyisiä tieteis-mangasarjoja. Vaikka mukana on taisteluita, ne eivät ole kovin väkivaltaisia.

Tässä sarjan ensimmäisessä osassa päästään vasta alkuun ja pohjustetaan pidempää tarinaa. Tarina sinänsä ei tunnu olevan mitenkään poikkeuksellinen tai muuten kovin ihmeellisen tuntuinen. Kuitenkin tämä onnistui herättämään kiinnostuksen lukemisen jatkamisesta eli sarjan seuraavia osia tulee varmasti löytymään lukupinostani myöhemmin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...