Torey Hayden: Auringonkukkametsä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Auringonkukkametsä oli ensimmäinen Torey Haydenin kirja, johon tartuin. En ymmärrä, miksi en ollut aikaisemmin tutustunut hänen tuotantoonsa, vaikka olin ollut siitä tietoinen…

Auringonkukkametsä vie lukijan amerikkalaiseen perheeseen, jossa on äiti, isä ja kaksi tytärtä. Kaikki vaikuttaa olevan hyvin, mutta pikkuhiljaa raotetaan sitä, että äiti kärsii mielenterveysongelmista. Kirja etenee vanhemman tyttären, Lesleyn näkökulmasta. Lesley täyttää kirjan aikana 18 vuotta.

Isä, jota äiti kutsuu sukunimellä O’Malley, tuntuu palvovan äitiä ja haluaa tehdä kaiken niin, että äidillä olisi hyvä olla. Äiti, jota kutsutaan koko kirjan matkan ajan pääasiassa äidiksi, koska kertojana on tytär, on nimeltään Mara. Tyttäret, Lesley ja hänen pikkusisarensa Megan ovat sisaruksia, jotka kinastelevat kuin ketkä tahansa. Vaan siinä, missä Megan haluaisi nostaa kissan pöydälle, Lesley yrittää peitellä, toppuutella Megania.

Mara on nainen, joka on kotoisin Unkarista ja joutunut kokemaan keskitysleirin kauhut ja ne ovat jättäneet häneen tuhoisat jäljet. Pian ilmenee, että hän oli siellä tullut raskaaksi, synnyttänyt pojan, joka oli otettu häneltä pois. Niinpä hänelle tulee pakkomielle, että naapurin pieni Toby on hänen oma Klaus. Tilanne riistäytyy käsistä erittäin pahoin seurauksin ja sen jälkeen elämä ei ole enää ennallaan. Perhe yrittää sopeutua elämään ja tarvitsee siihen paljon voimaa. Lesley tekee matkan Walesiin, löytääkseen auringonkukkametsän, josta äiti aina on puhunut…

Kirja on koukuttava ja lohdullinen kirja rakkaudesta, kaikesta huolimatta.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...