Mirja Hämäläinen: Avoimet suhteet : tehtäväkirja

Avoimet suhteet -tehtäväkirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Avoimet suhteet -tehtäväkirja on seksuaaliterapeutti Mirja Hämäläisen Avoimet suhteet -tietokirjan rinnalle suunniteltu tehtäväkirja avoimiin suhteisiin liittyvien käytännön haasteiden käsittelyyn. Kokonaisuus käy läpi tehtävien avulla koko avoimen suhteen elinkaaren suhteen avaamisesta niihin toimiviin käytäntöihin, joita suhteen ylläpitoon kannattaa hyödyntää.

Oppaan kolme pääteemaa parisuhteen avaamisen lisäksi ovat avoimeen suhteeseen liittyvät rajat ja sopimukset, mustasukkaisuuden käsittely sekä kommunikaatio avoimessa suhteessa. Nämä korostuvat normin ulkopuolisessa parisuhteessa, mutta ovat tärkeitä kaikissa parisuhteissa, vaikka heteronormin sisällä niihin ei erikseen aina niin kiinnitetäkään huomiota.

Tehtäväkirjan tehtäviä voi osin tehdä itse ja osin yhdessä kumppanin tai kumppaneiden kanssa. Tehtävien rinnalla on myös kulloinkin käsiteltävän avoimiin suhteisiin liittyvän aiheen teoreettisempaa kuvausta sekä käytännön esimerkkejä. Nämä mahdollistavat tehtävien tekemisen ilman Avoimet suhteet -kirjan lukemista, mutta laajemman aihekokonaisuuden hahmottaminen on toki helpompaa, jos lukijalla on molemmat teokset samanaikaisesti saatavilla.

Avoimet suhteet -tehtäväkirja on mainio apu suhteen avaamista harkitseville ja tehtävien tekeminen varmasti auttaa käsittelemään niitä haastavia aiheita ja hetkiä, joita suhteen avaaminen ja avoimessa suhteessa eläminen väistämättä aiheuttaa. Monet kirjan tehtävistä toimivat erinomaisena herättelynä myös heteronormatiiviseen parisuhteeseen, johon siihenkin aina liittyy jonkinlainen yhdistelmä rajoja, kommunikaatiohaasteita sekä mustasukkaisuutta ja Avoimet suhteet -tehtäväkirjaa voinkin siksi suositella oikeastaan kaikille ihmissuhteessa oleville tai niistä haaveilevalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...