Lotta Sonninen: Pieni pahan mielen kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt tekopirteys ja ylenmääräinen positiivinen ajattelu hiiteen, täältä tulee Pieni pahan mielen kirja! Eikös meistä joskus jokaista harmita enemmän kuin uskaltaa myöntää, kaduta menneet ja ärsytä toiset ihmiset. Lotta Sonninen on lähtenyt reippaasti parodioimaan hyvän mielen tehtäväkirjoja ja tulos on sanalla sanottuna riemastuttava.

Tätä kirjaa täyttäessään saa nimittäin päästellä täysillä eikä mitään, alhaisimpiakaan, tunteita kielletä. Eikö voisikin olla vapauttavaa vaikkapa luetella tuttavia tai julkisuuden henkilöitä, jotka ovat päässeet liian helpolla, luulevat liikoja itsestään tai eivät ymmärrä omaa parastaan? Koko viikon katkeruuspäiväkirja saattaisi myös tehdä terää. Ja jokainen meistä, se positiivisinkin, osaisi listata joukon tilanteita, joissa on keksinyt nasevan vastauksen vasta jälkikäteen.

Pieni pahan mielen kirja menee ihan tahallaan överiksi, ja siinä sen terapeuttisuus piileekin. Suosittelen ainakin pessimisteille, mutta myös niille, jotka luulevat, että mustalla pilvellä on aina hopeareunus eikä päinvastoin…

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...