Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

Mielensäpahoittaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä on sellainen kirja, josta tulee hyvä mieli, huolimatta siitä, että päähenkilö pahoittaa mielensä lähes 40 kertaa. Jokainen mielenpahoitus on oma novellinsa, mutta kirja ei sittenkään tuntunut novellikokoelmalta. Kuljin 80-vuotiaan mielensäpahoittajan mukana kappaleen arkea ja se oli niin asiaa.

Välillä tuntui, kuin kohtaukset olisivat olleet elokuvasta, sillä niin eläviä ne olivat. Kohtaus junan vessassa, jossa mielensäpahoittaja otti selvää, miten hanasta tulee vettä, oli hersyvä! Oli pakko lukea se kanssaeläjilleni ääneen.

Sivuhenkilöitä ovat mielensäpahoittajan poika ja pojan perhe, naapuri Kolehmainen, Kuusikodissa oleva vaimo ja edesmennyt ystävä Yrjänä, eikä sovi unohtaa lääkäri Kivinkistä.

Tuomas Kyrö on onnistunut loistavasti tulkitsemaan oman sisäisen ukkonsa.

Tätä kirjaa suosittelen ihan kaikille, mielensäpahoittajille ja jurnuttajille. Tulee heti lisää potkua elämään. Itse haluaisin kirjan omaksi, sillä olisi mukavaa aina tarpeen tullen lukea tämä uudestaan.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...