Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä on sellainen kirja, josta tulee hyvä mieli, huolimatta siitä, että päähenkilö pahoittaa mielensä lähes 40 kertaa. Jokainen mielenpahoitus on oma novellinsa, mutta kirja ei sittenkään tuntunut novellikokoelmalta. Kuljin 80-vuotiaan mielensäpahoittajan mukana kappaleen arkea ja se oli niin asiaa.

Välillä tuntui, kuin kohtaukset olisivat olleet elokuvasta, sillä niin eläviä ne olivat. Kohtaus junan vessassa, jossa mielensäpahoittaja otti selvää, miten hanasta tulee vettä, oli hersyvä! Oli pakko lukea se kanssaeläjilleni ääneen.

Sivuhenkilöitä ovat mielensäpahoittajan poika ja pojan perhe, naapuri Kolehmainen, Kuusikodissa oleva vaimo ja edesmennyt ystävä Yrjänä, eikä sovi unohtaa lääkäri Kivinkistä.

Tuomas Kyrö on onnistunut loistavasti tulkitsemaan oman sisäisen ukkonsa.

Tätä kirjaa suosittelen ihan kaikille, mielensäpahoittajille ja jurnuttajille. Tulee heti lisää potkua elämään. Itse haluaisin kirjan omaksi, sillä olisi mukavaa aina tarpeen tullen lukea tämä uudestaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Tämä on loistava – aitoa suomalaista jurnutusta, asenteella ja tinkimättä! 🙂

  2. Pitäisiköhän tästä nyt mielensä pahoittaa, kun pukki tällaisen toi. En taida, paitsi ehkä siitä, että aika ohut läpyskähän tämä oli. Sisältö sitten siitäkin edestä rautaista. Upea kirja.

    Joulutunnelmaa oli toki pohjustettu myös Mielensäpahoittajan joulukalenterilla, joka oli suoraan sanottuna nerokas keksintö. Ensi jouluna pitää selvästi saada joku kirjallinen adventtikalenteri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...