Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja : miehen työt

Mielensäpahoittaja : Miehen työt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miehen pitää pitää huoli talosta, emännästä, autosta, maistaan, lapsistaan ja itsestään. Asialliset hommat on hoidettava asiallisesti, eikä sitten muuta tarvitse härvätäkään. Meille nykyajan uusavuttomille nykymiehille tarvitaan opaskirja kaikkiin arkisiin askareisiin, ja onneksi Mielensäpahoittaja on suostunut sellaisen kirjoittamaan. Pilke silmäkulmassa, väittäisi joku, mutta ei Mielensäpahoittaja – hän tietää, miten asiat ovat ja miten niiden pitää olla.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-sarja on täydentynyt arkielämän käsikirjalla Mielensäpahoittaja : miehen työt. Se kattaa napakasti kaikki tärkeät elämän osa-alueet metsänhoidosta ja puunkaadosta äitienpäiväkakun leipomiseen ja testamentin laatimiseen. Mielensäpahoittaja esittää asiat faktoina, ei jätä juurikaan neuvotteluvaraa. Näkökulma on tietenkin niin sanotun kansan syvien rivien vanhan miehen, jota täytyy osata lukea tiettyjen ironiasuodattimien läpi. Asiaahan Kyrön Mielensäpahoittaja pääosin toki puhuu. Lyhyiden tekstipätkien lisäksi kirjassa on tarpeellisia varusteluetteloita, toimintaohjeita eri tilanteisiin sekä varsin rikas ja tunnelmallinen kuvitus.

Jos Mielensäpahoittajan huumori ja elämänviisaudet ovat tähän asti viihdyttäneet, on Mielensäpahoittaja : miehen työt ihan kelpo kirja. Se on nopealukuinen ja viihdyttävä, ja kyllä siitä ihan asiallisia vihjeitä omaankin elämääni voin ottaa. Kannattaa kokeilla, kiinnostaisiko!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...