Tuomas Kyrö: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuomas Kyrö sai vähän sattumalta täysosuman suomalaisten kirjamakuun. Satunnaisena radion tilaustyönä alkunsa saanut Mielensäpahoittaja on kasvanut kirjasarjaksi ja nyt alkuperäisestä pakinamuodosta on päästy jo juonelliseen romaaniin.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja kertoo vanhan miehen onnenhetkistä. Mielensäpahoittaja nikkaroi ruumisarkkuja. Yhden vuodeosastolla makaavalle Emännälle, toisen itselleen. Emännälle vähän sorjempi malli, itselle kulmikkaampi. Naapurista järjestyy siisti ja mukava puku viimeiselle matkalle, ja samalla sovinto Kolehmaisen kanssa. Testamentin kirjoittamiseen liittyy kuitenkin pieniä teknisiä hankaluuksia, joista saadaan jo vähän seikkailuakin aikaiseksi.

Mielensäpahoittaja joutuu yllättäviin kohtaamisiin nuoremman sukupolven kanssa ja tapaa muun muassa sivistyneen lättähatun – niin, sellaisiakin on. Moderni tekniikkakin tulee tutuksi sylitelevision eli tablettitietokoneen muodossa. Moneen se vanhakin mies taipuu ja sopeutuu, kun on pakko.

Pääsee se Poikakin lopulta yllättymään vanhasta isästään, aika laillakin. Kirjan loppu on liikuttava, vähän pukkasi jopa kyyneltäkin silmäkulmaan. Kyllä se Kyrö vaan osaa sanansa asetella ja piirtää tarkasti koskettavia tarinoita henkilöhahmoistaan. Mielensäpahoittajakin on kasvanut humoristisesta pakinahahmosta täysiveriksi romaanihenkilöksi. Hienoa työtä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Aivan hellyttävä osa Mielensapahoittaja-sarjaa. Eikä kyllästy ei millään. Seuraavaa vaan odottaa. Että miten elämä jatkuu tapletin kanssa 😀
    Ja pystyy niin hyvin kirjaa lukiessaankin kuvittelemaan Mielensäpahoittajaksi Antti Litjan. Paras valinta.
    Kyrö on hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...