Bernard Cornwell: Azincourt : historiallinen romaani

Azincourt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Azincourtin taistelu vuodelta 1415 englantilaisten ja ranskalaisten välillä on maailmankuulu. Vuosien saatossa siitä ovat kertoneet jos jonkinmoiset kirjailijat ja tarinankertojat aina Shakespearesta lähtien. Bernard Cornwell iskee tuoreimmalla käännetyllään oman lusikkansa jo kauhottuun soppaan saaden aikaan varsin omannäköisensä teoksen.

Cornwellin Azincourt on historiallisiin puitteisiin upotettu seikkailutarina. Juuri samassa määrin tyly, kuin muutkin Cornwellin kirjat. Tällä tarkoittaen, että kyseessä ei ole turhan romantisoitu kuva historiasta. Taistelut ovat taisteluita ja henkilöt on pyritty kuvaamaan aikalaisten yhteiskunnan muovaamina, ei vain vanhoihin vaatteisiin puettuina moderneina ihmisinä.

Kirjan juoni seuraa Nick Hookin, englantilaisen pitkäjousimiehen taivallusta taistelun alla englantilaisten asettuessa taistelemaan suurta ranskalaisylivoimaa vastaan. Romaani on kirjoitettu kolmannesta persoonasta ja nostaa valokeilaan muitakin. Pääpaino on kuitenkin englantilaisissa.

Koska kirja on itsenäinen osa Cornwellin tuotannosta, se on hyvä kirja aloittaa miehen tuotantoon tutustuminen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...