Patricia A. McKillip: Basiliskin laulu

Osta kirja itsellesi

Berylonin kaupunkia hallitsi Tormalynen suku, kunnes julma Arioso Pellior – Basiliski – surmasi hallitsijaperheen. Vain pieni poika jäi henkiin. Poika lähetettiin salaa pois kaupungista, kasvamaan kaukaisella saarella bardien suojissa. Poika, Rook, ei tiedä mitään menneisyydestään, mutta hänen sisällään palaa tuli, jota Rook ei voi hillitä loputtomiin.

Kun saarella lopulta lähes 40 vuoden jälkeen saapuu kaukainen sukulainen, Rook joutuu kohtaamaan muistonsa. On aika palata Beryloniin kostamaan – mutta Berylonissa kiehuu jo muutenkin. Patricia McKillip on tarttunut hyvin perinteisiin lähtökohtiin ja luonut niistä maagisen, omaperäisen tarinan, joka ei suostu asettumaan tavanomaisen kostokertomuksen peruskaavoihin.

Musiikilla ja soittimilla on tässä kirjassa erityinen merkitys. Kummalliset soittimet ja niillä soitettu musiikki sisältävät aitoa taikavoimaa, jota voi käyttää hyvään tai pahaan. Basiliskin laulu on kauniisti kirjoitettu teos, jälleen kerran McKillipin kynästä on syntynyt kauniita, runollisia lauseita ja taianomaista tunnelmaa. Juoni pitää otteessaan loppuun asti. Basiliskin laulu on kypsää, taitavaa fantasiakirjallisuutta, jota on helppo suositella kaikille hyvien tarinoiden ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...