Anna-Mari Raaska: Belizessä kaikki on paremmin

Belizessä kaikki on paremmin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koska toimittaja Anna-Mari Raaska ei halua muuttaa miehensä kotimaahan Saksaan, eikä mies halua Suomeen pysyvästi, vaihtoehdoksi etsitään kolmatta maata, joka olisi kohtuuhintainen, trooppinen ja englanninkielinen. Näihin kriteereihin osuu Väli-Amerikassa sijaitseva Belize.

Kirja Belizessä kaikki on paremmin kertoo perheen muutosta maahan ja asumisesta siellä. Perhe on valinnut ekologisen ja säästäväisen elämäntavan, joten olosuhteet ovat melko alkeelliset, eikä elämä ole aina ruusuilla tanssimista. Jonkinlaista sopeutumista kuitenkin tapahtuu, vaikka erilaisten kulttuurien kohtaaminen ei olekaan aina helppoa. Yhteensä kirjassa on kuvattu ajallisesti noin vuoden verran perheen elämää.

Tekstit ovat irrallisia, kolumnin tyyppisiä. Anna-Mari Raaska kirjoitti aikoinaan Belizestä Helsingin Sanomien sunnuntaisivuille ja nämä ovat ilmeisesti ne samat tekstit, vaikka sitä ei kirjassa mainitakaan. Kirjoitustyyli on hauska ja kuvailee elävästi tapahtumia. Oli viihdyttävää lukea paikasta, jonne en välttämättä pääse itse koskaan matkustamaan.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...