Malcolm Gladwell: Välähdys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuinka kauan pitää seurata pariskunnan keskusteluja, jotta voi tehdä tilastollisesti vakuuttavan arvion avioliiton kestävyydestä? Tämän kirjan perusteella viidellätoista minuutilla pärjää, mikäli tietää, mitä seuraa. Ensiapupolilla sydänpotilaiden kohdalla liika tieto voi haitata diagnosointia – siirtymällä lääkärin harkinnasta yksinkertaiseen päätösalgoritmiin parannetaan tuloksia huomattavasti.

Nämä ovat vain joitain esimerkkejä nopean ajattelun ja päätöksenteon voimasta. Pika-ajattelu ei kuitenkaan aina ole pelkästään hyvä asia: ennakkoluulot ja liian nopeat tuomiot ovat alitajuisen päätöksenteon varjopuolia. Gladwell esittelee sekä vaarallisia esimerkkejä ennakkoluuloista että menestystä, jonka voi saavuttaa torjumalla alitajuisia käsityksiään.

Kuten Leimahduspisteen kohdalla, Gladwellin rento ja ihmisläheinen tyyli toimii. Toimittajatausta (Gladwell kirjoittaa New Yorkeriin) näkyy kirjan otteessa. Välähdys on ajatuksia herättävää, mutta samalla kevyttä luettavaa. Aiheiden käsittely on pinnallista, mutta muuta ei kannata reilut parisataa sivua pitkältä bestselleriltä odottaa. Suosittelen tutustumaan!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...