Malcolm Gladwell: Välähdys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuinka kauan pitää seurata pariskunnan keskusteluja, jotta voi tehdä tilastollisesti vakuuttavan arvion avioliiton kestävyydestä? Tämän kirjan perusteella viidellätoista minuutilla pärjää, mikäli tietää, mitä seuraa. Ensiapupolilla sydänpotilaiden kohdalla liika tieto voi haitata diagnosointia – siirtymällä lääkärin harkinnasta yksinkertaiseen päätösalgoritmiin parannetaan tuloksia huomattavasti.

Nämä ovat vain joitain esimerkkejä nopean ajattelun ja päätöksenteon voimasta. Pika-ajattelu ei kuitenkaan aina ole pelkästään hyvä asia: ennakkoluulot ja liian nopeat tuomiot ovat alitajuisen päätöksenteon varjopuolia. Malcolm Gladwell esittelee sekä vaarallisia esimerkkejä ennakkoluuloista että menestystä, jonka voi saavuttaa torjumalla alitajuisia käsityksiään.

Kuten Leimahduspisteen kohdalla, Gladwellin rento ja ihmisläheinen tyyli toimii. Toimittajatausta (Gladwell kirjoittaa New Yorkeriin) näkyy kirjan otteessa. Välähdys on ajatuksia herättävää, mutta samalla kevyttä luettavaa. Aiheiden käsittely on pinnallista, mutta muuta ei kannata reilut parisataa sivua pitkältä bestselleriltä odottaa. Suosittelen tutustumaan!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...