Jean-Michel Charlier ja Jean Giraud: Blueberry

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liken julkaisemat klassikko westernsarjakuva Blueberryn julkaisut ovat edenneet kahdeksanteen osaansa. Muhkea kokoelma sisältää tällä kertaa neljä sarjakuvaa: Arizona Love, Mister Blueberry, Varjot Tombstonen yllä ja Geronimo.

Kokoelman ensimmäinen sarjakuva vie Blueberryn jälleen kohtaamiseen Chihuahua Pearlin kanssa. Kaunotar, jonka kanssa Blueberryllä on vähintäänkin värikäs menneisyys, on jälleen menossa naimisiin. Tätä Blueberry ei suodata, vaan kidnappaa morsiamen kesken häiden. Seurauksena on jatkuvasti uusia käänteitä saava ajojahti.

Seuraava tarina käynnistää uuden tarina-arkin. Se tuo Blueberryn luo todellisia historiallisia henkilöitä, kuten Earpin veljekset ja Geronimon. Blueberry ajautuu kohtalokkaaseen pokeripeliin, jonka ympärillä alkavat rakentua Tombstonen kuuluisat välienselvittelyt. Esimerkiksi taustalla oleva intiaanisota on huomattavasti raskaampi aihepiiri kuin aikaisemmat viattomat seikkailukertomukset, mutta sarja onnistuu käsittelemään si suhteellisen kypsästi.

Tavanomaisen Blueberry tarinan vahvuus on se, että tarinaa kuljetetaan ennakkoluulottomasti. Vaikka juonet ovat yksinkertaisia, kirjoittaja onnistuu kääntämään tilanteen aina parin sivun välein päälaelleen. Tämän kokoelman suurempi juoniarkki on siitä mielenkiintoinen, että Blueberry on varsin passiivisessa roolissa.

Jos kokoelmasta pitäisi etsiä valitettavaa, niin se olisi varmasti kokoelman juoniarkkien välinen ristiriita. Arizona Loven olisi toivonut olevan kokoelmassa, joka käsitteli Blueberryn ihastumista ja raha-saaliin kohtaloa ja sen tilalla olisi ollut vielä yksi osa tätä Tombstone-arkkia. Toki tämä ei ole ongelma, kun jatko-osa tulee saataville.

Jean Giraudin kuvitus on yhä yhtä hienoa kuin aikaisemmissakin osissa. Henkilöt on helppo erottaa toisistaan, joskin tällä kertaa hahmot vaikuttavat usein paikalleen pysähtyneiltä. Liken kokoelmat ottavat myös kaiken irti sarjakuvan visuaalisesta puolesta. Massiivisen kokoiset kokoelmat ovat komeita ja sarjakuvien keräilijöille varmasti mieleinen formaatti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...