Francois Boucq ja Alejandro Jodorowsky: Bouncer : Kainin Silmä

Osta kirja itsellesi

Bouncer on erikoinen kulttuuripommi. Eurooppalainen sarjakuva kuvaamassa villiä länttä ei ole ihan tavanomainen idea. Vuosituhannen alussa julkaistu sarjakuva on jäänyt aika vähälle huomiolle Ranskan ulkopuolella, sillä sarjasta ei löydy edes englanninkielistä wikipediasivua. Sarjan albumeita on kuitenkin julkaistu säännöllisesti ja niistä tuorein (yhdeksäs) on luultavasti sarjan päätösosa.

Sarjakuvan keskiössä on veljeskolmikko, joka on äitimuorinsa kanssa varastanut mittaamattoman kalliin Kainin silmä -jalokiven. Pahaenteisen nimen omaava jalokivi ajaa pakosalla olevan perheen sekaisin ja nyt vuosien jälkeen yksi veljistä yrittää löytää jalokiven hinnasta välittämättä.

Kerronta on perinteistä eurooppalaista sarjakuvaa: juonta kuljetetaan eteenpäin suhteellisen hitaasti ja enemmän dialogin kuin toiminnan voimin. Kuvitus on varsin tunnelmallista ja siitä otetaankin mahdollisimman paljon irti normisarjakuvaa suuremmalla formaatilla. Sarjakuva ontuu hieman ihmiskasvojen kohdalla, sillä valtaosa hahmoista näyttää turhankin samasta muotista veistetyiltä.

Kainin Silmä on mielenkiintoinen makupala. Eurooppalaista toimintasarjakuvaa julkaistaan Suomessa turhan vähän. Kainin Silmän toivoisi avaavan ovia muillekin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...