Francois Boucq ja Alejandro Jodorowsky: Bouncer : Kainin Silmä

Bouncer

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Bouncer on erikoinen kulttuuripommi. Eurooppalainen sarjakuva kuvaamassa villiä länttä ei ole ihan tavanomainen idea. Vuosituhannen alussa julkaistu sarjakuva on jäänyt aika vähälle huomiolle Ranskan ulkopuolella, sillä sarjasta ei löydy edes englanninkielistä wikipediasivua. Sarjan albumeita on kuitenkin julkaistu säännöllisesti ja niistä tuorein (yhdeksäs) on luultavasti sarjan päätösosa.

Sarjakuvan keskiössä on veljeskolmikko, joka on äitimuorinsa kanssa varastanut mittaamattoman kalliin Kainin silmä -jalokiven. Pahaenteisen nimen omaava jalokivi ajaa pakosalla olevan perheen sekaisin ja nyt vuosien jälkeen yksi veljistä yrittää löytää jalokiven hinnasta välittämättä.

Kerronta on perinteistä eurooppalaista sarjakuvaa: juonta kuljetetaan eteenpäin suhteellisen hitaasti ja enemmän dialogin kuin toiminnan voimin. Kuvitus on varsin tunnelmallista ja siitä otetaankin mahdollisimman paljon irti normisarjakuvaa suuremmalla formaatilla. Sarjakuva ontuu hieman ihmiskasvojen kohdalla, sillä valtaosa hahmoista näyttää turhankin samasta muotista veistetyiltä.

Kainin silmä on mielenkiintoinen makupala. Eurooppalaista toimintasarjakuvaa julkaistaan Suomessa turhan vähän. Kainin silmän toivoisi avaavan ovia muillekin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...