Thomas M. Disch: Camp Concentration

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Löysin Thomas M. Dischin – valitettavasti – vasta kun tämän kuolemasta uutisoitiin kesällä 2008. Dischin tunnetuin teos taitaa olla tämä Camp Concentration, kertomus 1970-luvun Yhdysvalloista. Yhdysvallat on yhä sodassa, kirjan alussa selviää, kuinka presidentti Robert McNamara on päättänyt käyttää ydinaseita.

Kirjan päähenkilö Louis Sacchetti on runoilija ja vankilaan suljettu aseistakieltäytyjä. Sacchetti siirretään tavallisesta vankilasta sen kummemmin kyselemättä huippusalaiseen Camp Archimedes -erikoisvankilaan, jossa armeija tekee vangeilla salaperäisiä lääketieteellisiä kokeita. Sacchettin tehtävänä on tarkkailla ja pitää päiväkirjaa näkemästään ja kokemastaan.

Hyytävä dystopia on yhä ajankohtainen, yli 40 vuotta kirjoittamisensa jälkeen. Ei pidä antaa periksi siinä vaiheessa kun kirja heittäytyy sekavaksi. Kaikki selkenee kyllä ja Disch saattaa tarinan varsin tehokkaaseen loppuun. Tyylikäs tapaus, todellinen scifi-klassikko.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...