Ursula K. Le Guin: The Compass Rose

The Compass Rose

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

The Compass Rose on Ursula K. Le Guinin novellikokoelma, jossa on runsas kattaus luettavaa: kirjassa on kaikkiaan 20 novellia, jotka ovat ilmestyneet pääasiassa erilaisissa lehdissä 1970-luvun lopulla.

Kokoelma on varsin sekalainen valikoima. Tuttuja hainilaisia maailmoja ei kartoiteta, vaan sen sijaan tarjolla on hyvinkin erikoisia näkökulmia. Parikin mielenkiintoista totalitaristista maailmaa, omituista avaruushuumoria, pienimuotoista ihmiselämän lähitarkastelua ilman minkäänlaisia spefielementtejä… Le Guin on taitava vanhojen naisten ja pienen, mutta onnellisen elämän kuvaaja, molemmista löytyy hyviä esimerkkejä tästäkin kokoelmasta. Kirjassa on myös kuvaus hyvin omaperäisestä matkasta Etelänavalle.

The Compass Rose on vähemmän tunnettu kuin joitain vuosia aikaisemmin ilmestynyt Pimeälipas ja muita kertomuksia, eikä syyttä – Pimeälipas on kyllä tasalaatuisempi kokoelma novelleja. Mutta ei tämäkään hullumpi paketti ole ja sisältää muutaman oikein oivallisen novellin, joiden vuoksi ainakin Le Guinin tuotannon ystävien kannattaa tämä kokoelma käsiinsä metsästää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...