David Walliams: Dennis hemlighet

Dennis hemlighet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dennis on 12-vuotias poika, joka lukee mielellään muotilehtiä. Hänen uusi ystävänsä, muutamaa vuotta vanhempi Lisa saa ajatuksen pukea pojan mekkoon. Koulussa kaikki yllättyvät, kun ymmärtävät uutena tyttönä esitellyn olevan oikeasti vanha tuttu poika ja sitten Dennis erotetaan koulusta.

Kirja saa ajattelemaan normaaliutta ja erilaisuutta. Se myös kyseenalaistaa perinteisiä sukupuolirooleja. Tuntuu, että pienetkin lapset on opetettu erottelemaan tyttöjen ja poikien jutut. Itse luin tätä lähinnä viihdyttävänä lastenkirjana, mutta tämä voi niin haluttaessa toimia myös vertaistukena, jos sukupuoleen liittyvät normit ahdistavat.

(Kirja on ilmestynyt suomeksi nimellä Poika ja mekko.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...