David Walliams: Mörkökarhu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pohjoisnavalla jääkarhuneiti nauttii elämästään jäävuorella loikoillen, silloin tällöin kalan merestä popsaisten. Kun tyytyväinen neitokainen vaipuu uneen, tapahtuu jotakin vallan kamalaa. Jäävuori murtuu ja nukkuva karhu joutuu tuuliajolle. Se ajelehtii ja ajelehtii, kunnes sen jäälautta on enää pieni jääkuutio ja karhu joutuu veden varaan. Onnekseen karhu äkkää kaukana siintävän maata, saaren. Tuon saaren saavutettuaan se kuitenkin toteaa hyvin pian, että kaikki ei olekaan hyvin. Päinvastoin.

“Huonommin ei enää voisi käydä. Paitsi että voi. Paljon huonommin.”

Saarella jääkarhu kohtaa lauman ruskeita karhuja, jotka eivät koskaan ole nähneet valkoista karhua. Niinpä he pitävät sitä pelottavana mörkönä ja alkaa jonkin sortin muukalaisen metsästys.

Mörkökarhu on oivallinen tarina erilaisuudesta sekä ennakkoluuloista ja niiden rikkoutumisesta. Erivärinen turkki on ainoastaan erivärinen turkki, ei merkki jostakin pelottavasta tai väärästä.

Siis tärkeän sanoman sisältävä lastenkirja, jota mielelläni suositan. Tony Rossin mainio, sopivasti humoristinen kuvitus on niin ikään ehdottoman maininnan arvoinen.

Reilun kahden ja puolen vuoden ikäinen lukukumppanini kuunteli tarinan tarkasti alusta loppuun ja totesi kirjan olevan “hyvä”, mutta ehkäpä sanoman täydelliseksi ymmärtämiseksi ikää olisi hyvä olla hiukan enemmän.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...