Greg Pak: Doctor Strange : Alku

Osta kirja itsellesi

Doctor Strange -aiheisen elokuvan lähestyessä elokuvateattereita Egmont on ottanut julkaisukalenteriinsa myös hahmon alkua kuvaavan sarjakuva-albumin. Albumi sisältää käännöksen Doctor Strange : Season one -sarjakuvasta. Kyseinen sarja kertoo eri hahmojen alkuja modernein tulkinnoin. Sarjan osat ovat itsenäisiä ja niiden kohderyhmänä ovat uudet lukijat.

Doctor Strange on Marvelin maailmassa varsin omaperäinen hahmo. Hahmo esiintyi ensimmäistä kertaa vuonna 1963. Mystiikkaa ja outoja voimia käytellyt hahmo oli jo silloin varsin ainutlaatuinen. Hänen luojansa on Steve Ditko, joka oli monessa mielessä aikaansa edellä sarjakuvantekijänä. Hänen aikakaudellaan sarjakuvat olivat tiukasti yksinkertaista kulutusviihdettä ja sijaa taiteelliselle tulkinnalle ei ollut.

Doctor Strange on uskomaton kirurgi, jonka kädet ovat rampautuneet. Epätoivoisesti parannuskeinoa etsiessään hän ajautuu Himalajalle, jossa asuvalla munkilla sanotaan olevan parantavia taikavoimia. Ylimielinen kirurgi päätyy törmäämään yliluonnollisuuteen ja munkin opetusten avulla hänestä tulee Doctor Strange. Muutoksen myötä hän jää väistämättä kiinni yliluonnolliseen maailmaan.

Tässä kokoelmassa uudelleenkirjoituksesta vastaa Greg Pak, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa useita Hulk-sarjakuvia. Käsikirjoitus ei ole päätähuimaava. Tarinan olisi voinut kirjoittaa huomattavasti rohkeamminkin.

Emma Riosin taide on uskollista alkuperäiselle räiskyvissä väreissä. Tarinaa kuvataan räikeillä värimaailmoilla, jotka muussa yhteydessä eivät toimisi. Kuvarakenne on toimivaa ja kuvitus on muutenkin albumin vahvinta antia.

Kokonaisuutena Doctor Strange : Alku on hyvä mahdollisuus uusille lukijoille tutustua hahmoon. Tämäntyyppiset julkaisut ovat tärkeitä siirtämään sarjakuvia sukupolvelta toiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.