Chris Claremont: X-Men : Ryhmä-X vuosikerta 1985 osa 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Egmont jatkaa vuosikertojen julkaisuja. Tuoreimpana on toinen osa Ryhmä-X:n vuoden 1985 vuosikerrasta. Itselle näiden sarjakuvien lehtijulkaisut olivat ensimmäisiä sarjakuvia joita tuli kerättyä. X-Menin päähahmot ovat mutantteja, erikoisilla voimilla varustettuja ihmisiä, jotka pyrkivät luomaan kaltaisilleen paikan yhteiskunnassa. Sarjakuva käsittelee välistä varsin vakavia aiheita – kuten rasismia – kevyen supersankariviihteen välityksellä.

Kaiken kaikkiaan kokoelman sisältö oli Ryhmä-X:n historiassa varmaankin kaikkein vauhdikkain kausi. Kokoelman sarjan pääsisältö on Pimeä-Feeniksiä käsittelevän juoniarkin loppu, joka monessa mielessä yksi sarjan ikimuistoisimpia tarinoita. Lisäksi kokoelmaan mahtuu myös toinenkin ikoninen sarjakuva: Menneisyys tulevaisuudessa.

Näistä ensimmäisessä yksi ryhmän mutanteista, Jean Grey, saa valtavat kosmiset voimat, jotka ottavat hänet hallintaansa. Voimat vahingoittavat sivullisia, mutta onko Grey tapahtumiin syytön, koska ei hallitse itseään?

Menneisyys tulevaisuudessa on lyhyt aikamatkustustarina, jossa yksi mutanteista päätyy totalitääriseen tulevaisuuteen, jossa kaikki hänen kaltaisensa ovat joko vangittu tai tapettu. Tarina toimi todella hyvin ennusteena, mitä sarjassa voisi joskus olla tulossa (vaikka varsinaisesti siihen suuntaan sarjakuva ei oikeastaan koskaan edennytkään).

Klassiseen Marvel-tapaan kokoelman tapahtumat syöksyvät suunnasta toiseen ja erilaisiin kohtaamisiin eri supersankarien/pahisten kanssa. Kokoelmassa kohdataan muiden muassa Helvetintulen Klubi, Kostajat ja Alfalentue.

Kokoelman lehtien kirjoitusvastuun kantaa pääasiassa Chris Claremont. Hän kirjoittaa enemmän hahmovetoisesti kuin mihin aikakauden lukijat olivat tottuneet. Se teki hänen sarjakuvistaan helpommin lähestyttäviä ja mieleenpainuvia. Kuvitus on yhtenäistä. John Byrne on kuvittajista huomattavin ja muut kokoelmaan osallistuneet kuvittajat ovat onnistuneet piirtämään hyvin samalla tyylillä.

Tämä kokoelma on klassista Marvel-viihdettä. Se toimii yhä niin sarjan parissa kasvaneille kuin tuoreillekin lukijoille. Seuraavaa osaa odotellessa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...