Nikki Sixx: Ekat 21 vuotta : kuinka minusta tuli Nikki Sixx

Ekat 21 vuotta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nikki Sixxin elämä on osoitus siitä, miten ihmisen elämä voi johtaa ihan minne tahansa, kuten vaatimattomista lähtökohdista maalaispojasta yhdeksi musiik­ki­maailman vaikutusmaailman merkityksellisimmän bändin vaikutta­jaksi.

Nikki Sixxistä on olemassa toinenkin elämäkerta, Heroiinipäiväkirja, joka on kaikkein kuuluisimpia muusikkoelämäkertoja. Koska sen pääpaino oli Sixxin myöhemmässä urassa, löytyi kenties tilaus käsitellä vielä erikseen Sixxin nuoruutta. Monelle lukijalle varmasti Sixxin varsinainen ura on kiinnosta­vampaa luettavaa. Rocktähteys on hyvin vieras elämä, johon harva pystyy samaistumaan. Ekat 21 vuotta kertoo näistä kahdesta teoksesta paremmin siitä, millaisia valintoja Nikki Sixx on tehnyt päästäkseen Mötley Crüen tuomaan suurmaineeseen.

Valokuvia on mukana mukavasti, ja joistakin näistä herättää samaa huvittu­neisuutta kuin mitä omat lapsuuden vanhat valokuvat saattavat herättää: on vaikea mieltää Nikki Sixxiä siistiksi lyhyttukkaiseksi koulukuvaan.

Vaikka Nikki Sixx on vasta matkalla huipulle, vaikuttavat hänen tarinassaan monet aiemmat rock-ikonit. Eivät tietystikään suoraan, mutta eri paikkojen esittäjät mainitaan tiuhaan. Tekstin kautta välittyy tunnelma kuuluisuuden­nälkäisestä nuoresta. Samalla huumeet eivät ole vielä niin vahvasti läsnä.

Kaikessa mitä Sixx on tehnyt, heijastuu tietynlainen konstailematon häpei­lemättömyys. Osalla näistä tapahtumista taatusti olisi ollut erilaiset seuraam­ukset mikäli ne olisivat tapahtuneet 2000-luvulla 1980-luvun sisään. Esimer­kiksi jopa Nikki Sixxin taiteilijanimi on varastettu toiselta muusikolta. Tämä vielä myönnetään häpeilemättä ja rehennellen.

Kokonaisuutena Ekat 21 vuotta on fanille mainiota luettavaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...