Marisha Rasi-Koskinen: Eksymisen ja unohtamisen kirja

Eksymisen ja unohtamisen kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marisha Rasi-Koskinen on kyllä omanlainen kirjailijansa, tämänkin kirjan tunnistaa kyllä tekijänsä kädenjäljeksi. Paljon on samaa kuin Katariinassa tai REC:ssä. Eksymisen ja unohtamisen kirja kertoo kolme tarinaa, jotka nivoutuvat toisiinsa tavoilla, jotka eivät alkuun ole lainkaan ilmeisiä.

On Julia, joka lähtee isän ja äidin kanssa omintakeiselle huviretkelle. Aikuisen lukijan näkökulmasta on selvää, että ihan mistään kepeästä huviretkestä ei ole kyse, vaan pikemminkin tuhoon tuomitusta pakomatkasta, joka ei voi johtaa mihinkään hyvään.

Toisaalla numeroita rakastava Jan laitetaan kesäleirille, ihmiskokeeseen, jonka isän näkökulmasta pitäisi tehdä hänestä selviytyjä ja opettaa erätaitoja ja äidin näkökulmasta saada sulkeutunut poika tutustumaan muihin lapsiin. Yksinkertaisena alkava eräretki muuttuu nopeasti kammottavaksi selviytymistaisteluksi.

Lisäksi on parikymppinen Martina, joka joutuu koko loppuelämän muuttavan valinnan äärelle. Martina päätyy vaihtamaan maata ja kieltä paetakseen menneisyyttä, mutta unohtaminen ei ole helppoa.

Vahvaa tunnelmaa tarjoava Eksymisen ja unohtamisen kirja on mainio teos, joka ei aukea helposti ja jopa johtaa lukijaansa harhaan. Se vaatii vähän sulattelua ja kärsivällisyyttä, mutta palkitsee lopulta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...