Ilkka Koivisto: Eläinten kielellä : Tulkintoja luonnonystävän iloksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eläinten kielellä on joukko tutkimuksia ja selityksiä eri eläinten erikoisista käyttäytymistavoista. Kaikki eläimet voi tietenkin havaita myös Suomessa. Ilkka Koiviston teksti on sujuvaa ja mukaansatempaavaa ja kirjaan on kerätty mielenkiintoisia eläinten käyttäytymismalleja. Suurin osa käsittelee lintuja, mikä oli itselleni pieni pettymys, mutta sopii tietenkin lintujen bongauskulttuuriin. Eläinten kielellä onkin käyttöopas ja täynnä oikeasti hyödyllistä tietoa, kun taas itse luen luontokirjoja kauneuden ja erikoisten tarinoiden toivossa.

Eläinten kielellä ei ole houkutteleva opus, vaikka kirjassa on Koiviston oma ja hieno kuvitus. Piirrokset ovat havainnollisia, mutta valokuvat olisivat piristäneet kirjaa kummasti ja kansi näyttää jo nyt vanhanaikaiselta. Kuitenkaan ei pidä arvostella kirjaa kansien perusteella.

Eläinten kielellä on tervetullut opas lintubongareille ja eränkävijöille ja miksei myös harrastussuunnistajille tai vaeltajille. Kirjasta saa hyvä syyn lähteä luontoon tarkkailemaan luontokappaleita uudella tavalla.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...