Andrés Caicedo: Eläköön rumba!

Osta kirja itsellesi

Hyvän perheen tyttö María del Carmén Huerta löytää uuden elämän yöstä. Hänestä tulee Calin jatkuvien rumbajuhlien keskipiste, joka herättää huomiota kaikkialla missä liikkuu. Koska eletään 1970-luvun alkupuolta, kuuluvat marihuana, kokaiini, happo ja sienet käytännössä jokapäiväiseen ruokavalioon. Marían juhlakierre kääntyy kohti vapaata pudotusta, kunnes dramaattisessa ja väkivaltaiseksi äityvässä loppujaksossa ollaan hallusinaatioden keskellä väistämättömien muutosten edessä.

Kolumbialaisen Andrés Caicedon ainoksi romaaniksi jäänyt Eläköön rumba! (kirjailija teki itsemurhan heti romaanin ilmestymisen jälkeen vain 25-vuotiaana) on hurmoksellinen kuvaus hetki kerrallaan elävästä nuoresta tytöstä. Kiivaasti kokevan Marían kertomisnopeus on hengästyttävä hänen siirtyessään tapahtumasta toiseen, rumbasta rumbaan. Kaikessa soi musiikki: Rolling Stones, Richie Ray ja monta muuta. Kääntäjä Jukka Koskelainen tavoittaa hikisen suurkaupungin sykkeen hienosti.

Eläköön rumba! on yhdistelmä hurjaa elämää ja häikäisevää kielenkäyttöä. Koko aikuisikänsä romaania työstäneen Caicedon tyyli on hyvin persoonallinen. Vallankin kirjan loppupuolella kirja menee välillä tunteikkaan ja itsevarman nuorukaisen elämänfilosofiseksi julistukseksi. Eläköön rumba! poukkoilee, riehuu, räyhää, naurattaa, itkettää, kuvittelee, hallusinoi, hengittää – yhdellä sanalla sanoen: elää!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...