F.E. Sillanpää: Elämä ja aurinko

Elämä ja aurinko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nobel-kirjailijamme esikoisteos on kesäisen luonnon ylistyslaulu ja maaseudun nuorten rakkaustarina. Elias tulee kaupungista viettämään kesää kotiseudulleen ja ihastuu saman kesän aikana kahteen naapurintyttöön. Harmi vain, että loppuratkaisu on paljastettu jo takakannen tekstissä (SKS:n uusi painos), sitä olisi ollut mukava jännitellä.

Kiehtovinta kirjassa on kaunis, vanha suomen kieli, sekä epätavallinen kertoja. Kertoja tuntuu liikkuvan tapahtumien yläpuolella, seisovan korkealla mäellä ja zoomailevan sieltä milloin minnekin taloon tai luonnon yksityiskohtaan. Tuntuu, kuin hänellä olisi kädessään muistilehtiö, johon hän tekee tarkkaavaisia merkintöjään.

Elämä ja aurinko on ollut yksi aikansa kohukirjoista, olihan hyvin pornografista kuvata kuinka kaksi nuorta juhannusyönä sulkeutuu piha-aittaan ja kuinka aitan ovi sitten aamulla varovasti aukeaa! Tämä kirja olisi sopivaa luettavaa joka kesäloman alkuun.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...