F.E. Sillanpää: Elämä ja aurinko

Osta kirja itsellesi

Nobel-kirjailijamme esikoisteos on kesäisen luonnon ylistyslaulu ja maaseudun nuorten rakkaustarina. Elias tulee kaupungista viettämään kesää kotiseudulleen ja ihastuu saman kesän aikana kahteen naapurintyttöön. Harmi vain, että loppuratkaisu on paljastettu jo takakannen tekstissä (SKS:n uusi painos), sitä olisi ollut mukava jännitellä.

Kiehtovinta kirjassa on kaunis, vanha suomen kieli, sekä epätavallinen kertoja. Kertoja tuntuu liikkuvan tapahtumien yläpuolella, seisovan korkealla mäellä ja zoomailevan sieltä milloin minnekin taloon tai luonnon yksityiskohtaan. Tuntuu, kuin hänellä olisi kädessään muistilehtiö, johon hän tekee tarkkaavaisia merkintöjään. Elämä ja aurinko on ollut yksi aikansa kohukirjoista, olihan hyvin pornografista kuvata kuinka kaksi nuorta juhannusyönä sulkeutuu piha-aittaan ja kuinka aitan ovi sitten aamulla varovasti aukeaa! Tämä kirja olisi sopivaa luettavaa joka kesäloman alkuun.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...