Nura Farah: Aurinkotyttö

Aurinkotyttö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aurinkotyttö on Suomessa asuvan somalin Nura Farahin toinen teos. Se on itsenäinen jatko-osa esikoisteokselle Aavikon tyttäret ja kertoo seuraavan sukupolven tarinan. Pääosassa on Aavikon tytärten päähenkilön Khadijan tytär Shamsu ja tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Somaliaan.

Periaatteessa tarina on monesta romaanista tuttu: nuori tyttö haluaisi elää omaa elämäänsä, mutta vanhoillisilla, perinteitä kunnioittavilla vanhemmilla on toisenlainen näkemys siitä, millaista tytön elämän pitäisi olla.

Shamsu itse haluaisi opiskella ja tehdä elämässään muutakin kuin synnyttää lapsia ja paimentaa lampaita, mutta vanhemmat, etenkin isä, näkevät Shamsun kauppatavarana avioliittomarkkinoilla. Kylässä käy nuoria miehiä, jotka tuovat koulusivistyksen ja lukutaidon sanomaa ja kannustavat tyttöjen­kin koulutukseen, mutta vastaanotto on nuivaa.

Somalialaiset puitteet tuovat perinteiseen tarinaan omat mausteensa. Aurin­kotyttö on kiinnostava kurkistus paimentolaiskulttuurin ja kaupunkilais­kulttuu­rin rajalle, perinteiden hallitsemaan maailmaan, jossa toisenlaiset vaikutteet alkavat kuitenkin tehdä työtään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 313 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...