Nura Farah: Aurinkotyttö

Aurinkotyttö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aurinkotyttö on Suomessa asuvan somalin Nura Farahin toinen teos. Se on itsenäinen jatko-osa esikoisteokselle Aavikon tyttäret ja kertoo seuraavan sukupolven tarinan. Pääosassa on Aavikon tytärten päähenkilön Khadijan tytär Shamsu ja tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Somaliaan.

Periaatteessa tarina on monesta romaanista tuttu: nuori tyttö haluaisi elää omaa elämäänsä, mutta vanhoillisilla, perinteitä kunnioittavilla vanhemmilla on toisenlainen näkemys siitä, millaista tytön elämän pitäisi olla.

Shamsu itse haluaisi opiskella ja tehdä elämässään muutakin kuin synnyttää lapsia ja paimentaa lampaita, mutta vanhemmat, etenkin isä, näkevät Shamsun kauppatavarana avioliittomarkkinoilla. Kylässä käy nuoria miehiä, jotka tuovat koulusivistyksen ja lukutaidon sanomaa ja kannustavat tyttöjenkin koulutukseen, mutta vastaanotto on nuivaa.

Somalialaiset puitteet tuovat perinteiseen tarinaan omat mausteensa. Aurinkotyttö on kiinnostava kurkistus paimentolaiskulttuurin ja kaupunkilaiskulttuurin rajalle, perinteiden hallitsemaan maailmaan, jossa toisenlaiset vaikutteet alkavat kuitenkin tehdä työtään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...