Chelsea Handler: Elämäni vaakatasossa : yhden yön juttuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elämäni vaakatasossa on amerikkalaisen stand-up -koomikon Chelsea Handlerin esikoisteos. Kirja kertoo päähenkilö Chelsean hulvattomista yhden yön jutuista humoristiseen tyyliin. Chelsea rakastaa kaikenlaisia miehiä, eikä ole turhan tarkka yötovereidensa suhteen, vaikka lukijan välillä tekisikin mieli huutaa, että jätä nyt tuo ainakin väliin. Ja ei, allekirjoittaneelle ei selvinnyt, perustuvatko tapaukset kirjailijan tosielämään vai eivät. Joitakin yhtymäkohtia voisi kuvitella olevan, kun kerran päähenkilö ja kirjailija ovat samannimisiä ja muitakin viittauksia komediennen omaan elämään on.

En oikein tiedä mitä mieltä kirjasta olin, sillä odotin kenties vielä huumoripitoisempaa tarinaa aiheesta. Loppujen lopuksi kirjan taustavire oli nimittäin mielestäni enemmänkin surullinen kuin hauska, mikä tuskin oli tarkoitus. Tosin tällaisenaan Elämäni vaakatasossa toimii myös hyvin realistisena kuvauksena nuoren naisen elämästä irtosuhteiden maailmassa. Seksin ilosanoman sijasta kirjassa korostuikin nuoruuteen kuuluva itsensä etsiminen. Miehet puolestaan oli jätetty lähinnä kulissin asemaan, he olivat olemassa pääosin vain seksiä varten.

Omaan huumorintajuuni Elämäni vaakatasossa ei siis sopinut, mutta olen kuullut kirjan hauskuudesta paljon positiivisiakin mielipiteitä. Enhän ymmärrä Handlerin leipätyötä stand up -komiikkaakaan, joten ehkäpä hänen tyylinsä uppoaa paremmin kyseisen lajin ystäville kuin tällaisille rivien väliin upotetun huumorin ystäville.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...