Anita Korhonen: Elämässä kiinni : kun huumeeton arki voitti

Elämässä kiinni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anita Korhosen uusi kirja on trilogian päätös: aiemmissa teoksissaan Kirjeitä Tiinalle (2004) ja Elossa jälleen (2010) hän on kirjeiden muodossa kuvannut tyttärensä elämää suoranaisen huumehelvetin vallassa ja tämän hidasta toipumista takaisin normaalielämään. Tiina joutui huumekoukkuun jo 16-vuotiaana äidin ja tyttären asuessa Yhdysvalloissa ja eli sitten yli 20 vuotta huume-­elämää: valehtelua, varastamista, epävakaita ihmissuhteita, kyvyttömyyttä huolehtia omista lapsistaan, katoamista perheen piiristä jopa useiksi vuosiksi.

Koko tämän ajan Anita Korhonen on kirjoittanut kirjeitä tyttärelleen, auttanut tätä rahallisesti ja henkisesti, koettanut järjestää asioita, toivonut ja rukoillut. Nyt tämän uuden kirjan teemana kulkevat Tiinan irtautuminen huumemaailmasta ja psykologian opinnot Lontoossa. Jonkinlainen tasapaino on siis syntynyt, mutta kovin hauraalta se vielä vaikuttaa. Äiti joutuu edelleen tukemaan tytärtään rahallisesti, ja tämän lähipiirissä on yhä muutamia epämääräisen tuntuisia ihmisiä. Anitan ja hänen miehensä vieraillessa Tiinan luona tämä saattaa selittämättömästi kadota koko yöksi. Opinnot alkavat kuitenkin hiljalleen sujua muutamista takaiskuista huolimatta, ja kirjan lopussa Tiina sitten valmistuu, mistä äidin riemu on suuri.

Elämässä kiinni on Korhosen aiempien kirjojen tavoin hyvin koskettava dokumentti äidin huolesta ja kaiken voittavasta rakkaudesta. Usko enkeleihin ja Jumalaan antaa hänelle paljon voimaa, mutta uutiset huumemaailmasta erityisesti Yhdysvalloissa, jossa hän puolisoineen asuu osan vuodesta, surettavat kovasti, onhan huumeongelma siellä erittäin laaja. Tämä kirja puhuttelee ainakin niitä, jotka ovat omassa elämässään joutuneet lastensa päihdeongelmien eteen, mutta sillä on arvonsa toipumisen kuvauksena varmasti muillekin lukijoille.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...