Jennifer Clement: Varastettujen rukousten vuori

Varastettujen rukousten vuori

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Meksikossa ei kannata olla kaunis tyttö. Liian nätit tytöt siepataan, eikä siepatuista tytöistä enää kuulla. Niinpä tytöt puetaan pojiksi ja autojen ajaessa kylään he piiloutuvat maahan kaivettuihin kuoppiin.

Varastettujen rukousten vuori kertoo karun tarinan elämästä Meksikon luoteisosissa pienessä vuoristokylässä. Alue on naisten maata: miehet ovat pääasiassa kadonneet, joko töiden perässä Yhdysvaltoihin tai huumekartellien rikolliseen maailmaan. Jäljellä ovat vain naiset ja lapset, köyhyys ja karut olosuhteet.

Kirjan pääosassa on nuori Ladydi ystävineen. Elämä on karua, mutta toisaalta, nuoret tytöt ovat nuoria tyttöjä, joten he keksivät kyllä kaikenlaista. Kirja ei olekaan pelkkää ankeutta ja synkistelyä, vaan siinä on iloa ja huumoriakin. Ladydi on mainio päähenkilö ja hänen juopotteluun taipuvainen kleptomaaniäitinsäkin todella värikäs tyyppi.

Jennifer Clement on yhdysvaltalainen kirjailija, joka tuntee Meksikon hyvin, sillä hän on asunut maassa vuosikausia. Tämän romaanin taustalla on paljon tutkimustyötä naisten elämästä Meksikon huumekulttuurin keskellä. Clement onkin halunnut kiinnittää lukijoiden huomion Meksikon kadonneisiin naisiin: Meksikossa valtava määrä naisia joutuu vuosittain ihmiskaupan uhriksi, prostituutioon, pakkotyöhön, velkavankeuteen. Kuten Clement sanoo: huumeannoksen voi myydä vain kerran, naisen voi myydä uudestaan ja uudestaan, se tekee naisista hyvää bisnestä.

Vaikka Varastettujen rukousten vuori on vahvasti yhteiskunnallinen romaani, se ei ole saarnaava tai liian osoitteleva. Juoni ei sinänsä ole kovin vahva ja aikajana on vähän liiankin pirstaleinen, mutta kirjan pääpaino onkin ihan muissa asioissa, siinä todellisuudessa, jota se kuvaa. Elämän näköalattomuus välittyy hyvin, samoin se, miten kaikkien mahdottomilta tuntuvien vaikeuksienkin keskellä ei voi kuin elää elämäänsä ja yrittää selviytyä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...