Tess Gerritsen: Eloonjäänyt

Osta kirja itsellesi

Kolme lasta, joiden vanhemmat ja kaikki sisarukset on murhattu. Lisäksi jokaisen lapsen luokseen ottanut sijaisperhe ja sen jäsenet murhataan. Kaikki jäävät toistamiseen orvoiksi – tämä ei enää voi olla sattumaa! Verilöyly toisensa jälkeen, viimeiset vieläpä saman viikon aikana. Outoa vyyhteä alkavat selvittää ystävykset rikosetsivä Jane Rizziole sekä kuolinsyyntutkija Maura Isles.

Lapset sijoitetaan hyvin vartioituun, metsän keskellä sijaitsevaan sisäoppilaitokseen. Siellä he saavat tasoistaan opetusta ja apua traumoihinsa. Maura on tutustumassa kouluun, sillä hänen henkensä pelastanut Julian on myös siellä ja menestyy erinomaisesti. Koulussa on kuitenkin jotakin, joka nostaa karvat pystyyn: se on Mefisto-seuran ylläpitämä oppilaitos. Mefisto-seura uskoo, että paha on todellista ja ihmiskunta on uhattuna, seuran tehtävänä on puolustaa maailmaa ja joskus ehkä kitkeä paha pois.

Kun naiset alkavat selvittää lasten oikeiden vanhempien menneisyyttä, se on harvinaisen hankalaa. Tuntuu kuin heillä ei olisi mitään yhteistä, kunnes esiin ilmestyy eräs valokuva ja sekin koulussa. Eräs lapsista tunnistaa kuvasta äitinsä yhdessä toisen lapsen vanhempien kanssa. Miten asiaan liittyy Ikaros-terroristi, hänen sieppauksensa sekä oudot kuulustelumenetelmät sekä CIA:n avulias tutkija Justine?

Tekijältään jälleen kylmäverinen ja puistattava jännäri, joka vie mennessään. Välipaloina selvitellään Janen perheen sotkuista elämää sekä Mauran sitoutumispelkoa. Tekijän aikaisempia jännäreitä lukeneet tietävät hyvin, mistä kirjassa keskustellaan. Tämä ei varsinaisesti ole sarja ja kirjan voi toki lukea yksittäisenäkin. Enemmän tästä saa irti, mikäli on lukenut muun muassa Mefistoklubi– ja Jääkylmä-kirjat, joiden teemoja tulee esille.

Suosittelen kaikille piinaavan jännityksen ystäville, juoni on ehkä hieman sotkuinen, mutta selviää nopeasti ja ammattitaitoisesti. Herkemmille ja varsinkin lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja julmuudesta ahdistuville en tätä suosittelisi, sillä kuvaukset eivät ole kauniita eivätkä mieltä ylentäviä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Ensimmäinen lukemani Gerritsen jää viimeiseksi. Ei vaan sytyttänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...