Tess Gerritsen: Eloonjäänyt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolme lasta, joiden vanhemmat ja kaikki sisarukset on murhattu. Lisäksi jokaisen lapsen luokseen ottanut sijaisperhe ja sen jäsenet murhataan. Kaikki jäävät toistamiseen orvoiksi – tämä ei enää voi olla sattumaa! Verilöyly toisensa jälkeen, viimeiset vieläpä saman viikon aikana. Outoa vyyhteä alkavat selvittää ystävykset rikosetsivä Jane Rizzoli sekä kuolinsyyntutkija Maura Isles.

Lapset sijoitetaan hyvin vartioituun, metsän keskellä sijaitsevaan sisäoppi­laitokseen. Siellä he saavat tasoistaan opetusta ja apua traumoihinsa. Maura on tutustumassa kouluun, sillä hänen henkensä pelastanut Julian on myös siellä ja menestyy erinomaisesti. Koulussa on kuitenkin jotakin, joka nostaa karvat pystyyn: se on Mefisto-seuran ylläpitämä oppilaitos. Mefisto-seura uskoo, että paha on todellista ja ihmiskunta on uhattuna, seuran tehtävänä on puolustaa maailmaa ja joskus ehkä kitkeä paha pois.

Kun naiset alkavat selvittää lasten oikeiden vanhempien menneisyyttä, se on harvinaisen hankalaa. Tuntuu kuin heillä ei olisi mitään yhteistä, kunnes esiin ilmestyy eräs valokuva ja sekin koulussa. Eräs lapsista tunnistaa kuvasta äitinsä yhdessä toisen lapsen vanhempien kanssa. Miten asiaan liittyy Ikaros-terroristi, hänen sieppauksensa sekä oudot kuulustelumenetelmät sekä CIA:n avulias tutkija Justine?

Eloonjäänyt on jälleen mukaansatempaavan kylmäverinen ja puistattava jännäri Tess Gerritseniltä. Välipaloina selvitellään Janen perheen sotkuista elämää sekä Mauran sitou­tumis­pelkoa. Gerritsenin aikaisempia jännäreitä lukeneet tietävät hyvin, mistä kirjassa keskustellaan. Tämä ei varsinaisesti ole sarja ja kirjan voi toki lukea yksittäisenäkin. Enemmän tästä saa irti, mikäli on lukenut muun muassa Mefistoklubi– ja Jääkylmä-kirjat, joiden teemoja tulee esille.

Suosittelen kaikille piinaavan jännityksen ystäville, juoni on ehkä hieman sotkuinen, mutta selviää nopeasti ja ammattitaitoisesti. Herkemmille ja varsinkin lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja julmuudesta ahdistuville en tätä suosittelisi, sillä kuvaukset eivät ole kauniita eivätkä mieltä ylentäviä.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...