Tess Gerritsen: Jääkylmä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuolinsyyntutkija Maura Islesin pitäisi olla jossakin muualla, monestakin eri syystä. Kuitenkin hän kirjaimellisesti eksyy tuttavien matkassa outoon syrjäiseen kylään, jonka asukkaat ovat salaperäisesti kadonneet kesken arkiaskareiden. Jäljet ovat outoja tai oikeastaan niitä ei edes tunnu löytyvän. Vain pieniä vihjeitä sekä runsaasti erään saarnaajan kuvia sekä kirja, sama kuva ja sama kirja jokaisessa talossa. Lisäksi paikkaan ei syrjäisillä pitäisi olla asiaa, sen asukkaat ovat eläneet eristäytyneenä lahkona vanhanaikaiseen tapaan…

Myrsky on saartanut joukkion autioon taloon, joten on pakko lähteä etsimään apua. Apu ei ehkä kuitenkaan olekaan niin lähellä eikä helppoa saada kuin voisi olettaa. Lisäksi ainakin Mauralla on outo tunne, että heitä seurataan ja tarkkaillaan.

Samaan aikaan etsivä Jane Rizzoli lähtee etsimään ystäväänsä. Poliisi on löytänyt vaurioituneen auton, jonka sisällä on neljä palanutta ruumista. Viranomaiset uskovat, että Maura oli mukana onnettomuudessa. Jane lähtee kuitenkin matkaan Taivasten valtakunnan kylään, jossa onkin alkanut tapahtua. Salaisuudet odottavat vain paljastamistaan.

Tuttavien määrä alkaa vähetä karmealla tavalla – joukkoa väijyy sarjamur­haaja. Kuka selviää hänen kynsistään? Kuka tämä oikein on? Miksi paikallis­poliisi tuntuu toisaalla vähättelevän ystävien tekemää katoamisilmoitusta? Miten jotkut voivat olla niin helposti johdateltavissa? Mielenkiintoisia kysy­myk­siä, joihin saat vastauksen vain lukemalla tämän kirjan. Ei juoni­paljastuksia siis, paitsi että jännitys kyllä pysyy ja tihenee kiitettävästi.

Tess Gerritsenin jännäri on täynnä kauhua, kirjaimellisesti hyytävän kylmää pelkoa ja karmaisevia tapahtumia. Totuus on jälleen kerran todella outo ja tapahtumatkin saavat selityksen, kun se loppusivuilla selviää. Aivan kelpoisa jännäri- ja kauhuannos syksyiseen, myrskyiseen ja sateiseen iltaan. Nautitaan kokonaisena annoksena ja valvotaan sekä pelätään loppuyö tai ainakin katsellaan painajaisia.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...