Tess Gerritsen: Salametsästäjä

Salametsästäjä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Salametsästäjä on jo yhdestoista jännäri, jossa Maura Isles ja Jane Rizzoli selvittelevät yhdessä enemmän tai vähemmän karmivia kuolemantapauksia. Kirjan tapahtumat alkavat Botswanassa, jonne lontoolainen kirjakauppias Millie on lähtenyt hieman vastahakoisesti safarille yhdessä innokkaan miesystävänsä Richardin kanssa. Millie kaipaa sisäwc:tä ja hotellin pehmeää sänkyä, mutta luottaa sentään komeaan matkaoppaaseen Johnnyyn, joka on luotsannut matkailijoitaan läpi viidakon uhkien. Sitten alkaa tapahtua: ensin yksi ja sitten toinenkin seurueen jäsen löydetään villieläinten raatelemana, ja välit alkavat kiristyä. Voiko enää luottaa kehenkään? Ja kuka selviää safarilta ehjänä kotiin?

Bostonissa, Mauran ja Janen kotikaupungissa, ollaan myös tekemisissä kissapetojen kanssa, kun kuuluisa metsästäjä ja eläintentäyttäjä Leon Gott löytyy autotallistaan raa’an rituaalimurhan uhrina, eikä aikaakaan, kun naiset alkavat epäillä olevansa tekemisissä sarjamurhaajan kanssa. Jollain oudolla tavalla myös afrikkalainen safari näyttää liittyvän näihin amerikkalaisiin murhiin.

Tess Gerritsen on jälleen kirjoittanut vetävän trillerin, ei voi muuta sanoa, vaikka pidinkin joistain hänen laajan tuotantonsa alkupuolen teoksista enemmän. Salametsästäjä onnistuu olemaan aidosti jännittävä, etenkin Afrikassa tapahtuvilta osiltaan, vaikka en mielestäni ole ollutkaan mikään survival-­tarinoiden ylin ystävä. Kirja on nopealukuinen ja viihdyttävä, paitsi niille, jotka ovat kovin herkkämielisiä veren ja suolistamisen suhteen, mutta he eivät Gerritsenin kirjoista ole varmaan tähänkään mennessä pitäneet. Varmaa perusjännitysviihdettä kuitenkin.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 099 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...