Tess Gerritsen: Salametsästäjä

Osta kirja itsellesi

Salametsästäjä on jo yhdestoista jännäri, jossa Maura Isles ja Jane Rizzoli selvittelevät yhdessä enemmän tai vähemmän karmivia kuolemantapauksia. Kirjan tapahtumat alkavat Botswanassa, jonne lontoolainen kirjakauppias Millie on lähtenyt hieman vastahakoisesti safarille yhdessä innokkaan miesystävänsä Richardin kanssa. Millie kaipaa sisäwc:tä ja hotellin pehmeää sänkyä, mutta luottaa sentään komeaan matkaoppaaseen Johnnyyn, joka on luotsannut matkailijoitaan läpi viidakon uhkien. Sitten alkaa tapahtua: ensin yksi ja sitten toinenkin seurueen jäsen löydetään villieläinten raatelemana, ja välit alkavat kiristyä. Voiko enää luottaa kehenkään? Ja kuka selviää safarilta ehjänä kotiin?

Bostonissa, Mauran ja Janen kotikaupungissa, ollaan myös tekemisissä kissapetojen kanssa, kun kuuluisa metsästäjä ja eläintentäyttäjä Leon Gott löytyy autotallistaan raa’an rituaalimurhan uhrina, eikä aikaakaan, kun naiset alkavat epäillä olevansa tekemisissä sarjamurhaajan kanssa. Jollain oudolla tavalla myös afrikkalainen safari näyttää liittyvän näihin amerikkalaisiin murhiin.

Tess Gerritsen on jälleen kirjoittanut vetävän trillerin, ei voi muuta sanoa, vaikka pidinkin joistain hänen laajan tuotantonsa alkupuolen teoksista enemmän. Salametsästäjä onnistuu olemaan aidosti jännittävä, etenkin Afrikassa tapahtuvilta osiltaan, vaikka en mielestäni ole ollutkaan mikään survival-­tarinoiden ylin ystävä. Kirja on nopealukuinen ja viihdyttävä, paitsi niille, jotka ovat kovin herkkämielisiä veren ja suolistamisen suhteen, mutta he eivät Gerritsenin kirjoista ole varmaan tähänkään mennessä pitäneet. Varmaa perusjännitysviihdettä kuitenkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...