Heidi Livingston ja Julia Pöyhönen: Fannin uniseikkailut

Fannin uniseikkailut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lasten psykologiaan erikoistuneet Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat luoneet Fanni-tunnetietosarjan. Se sisältää erilaisia lastenkirjoja, joiden tarkoituksena on opettaa lapselle arvokkaita tunnetaitoja.

Fannin uniseikkailut sisältää neljä iltasatua, jotka kaikki vievät lapsen uniseikkailuun. Nämä eivät ole ihan perinteisiä iltasatuja, vaan näissä yritetään rentoutua aktiivisesti. Fanni-elefantin kanssa ollaan hiekkarannalla, liikeri Ralfin kanssa rauhoitutaan lammella, mustajoutsenista Lilli vie lentämään ja Lennin kanssa ollaan majassa.

Kokoelman sadut ovat kivoja, mutta niitä olisi mahtunut kirjaan enemmän. Neljä lyhyttä satua tuntuu vähäiseltä sisällöltä. Vaikka rentoutumisharjoitukset ovatkin omaperäistä sisältöä, olisin painottanut itse satuja enemmän.

Kirjan lopussa on irtonaisia tehtäviä rauhoitteluun ja muihin arjen tilanteisiin. Näissä muun muassa mietitään lempipaikkaa ja harjoitetaan kehotietoisuutta. Nämä ovat arvokkaita opetuksia, mutta hankalia välittää hyvin pienille lapsille.

Fanni-sarjan kirjat ovat hurmaavia, parhaimmillaan ne ovat kuitenkin aktiivisen kuvituksen kanssa. Tämän teoksen kuvittaja on Linnea Bellamine. Hänen kuvituksensa ovat mahtavia; niitä olisi saanut olla enemmän.

Fannin uniseikkailut on hyvä iltasatukirja. Sitä voi suositella erityisesti levottomien lasten iltalukemiseksi, sillä se sisältää satujen lisäksi hyviä harjoituksia rauhoittumiseen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...