Iain M. Banks: Feersum Endjinn

Feersum Endjinn

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Iain Banks pyörittää kirjoissaan usein useampaa päähenkilöä, joiden tarinat yhdistyvät lopussa. Näin tälläkin kertaa. Tällä kertaa pääosissa ovat viimeistä kertaa kuoleva kreivi Sessine, mielenkiintoisen viestin saava tiedemies Gadfium ja nuori Bascule, joka etsii muurahaistaan. Sopassa on seassa myös Encroachment, auringon pimentyminen, joka uhkaa koko maailmaa, mutta josta valtaapitävät eivät tunnu piittaavan.

Tarina on varsin mutkikas ja tapahtumapaikka, Serehfan valtaisa linnoitus, Banksin oudoimpia. Tosimaailman lisäksi tapahtumat etenevät kryptassa, oudossa tietokoneverkossa, jossa kuolleet sielut ja mielipuoliset tekoälyt vaeltavat.

Feersum Endjinn on siis melkoinen keitos, joka kuitenkin, lopulta, kerii itsensä kokoon kiitettävästi. Ohuudestaan huolimatta se on raskasta luettavaa, kiitos kirjoitustaidottoman Basculen, jonka osuudet on kirjoitettu foneemisesti. Teksti pitää pahimmissa kohdissa lukea ääneen, jotta sen merkityksen ymmärtää. Tehokeinona hauska, mutta pidemmän päälle väsyttävä. Se ei silti estä nauttimasta kirjasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...