Maria Turtschaninoff: Helsingin alla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiesitkö, että Helsingin alla on Alistadi, jossa asuvat peikot ja muu varjojen väki? Ei se mitään, jos et tiennyt, sillä ei sitä tiennyt Alvakaan, joka sentään on asunut lapsuutensa Alistadissa. Nyt Alva asuu maan päällä ihmisten keskuudessa, eikä muista kolmesta ensimmäisestä vuodestaan mitään.

Nyt Alva on yläasteella. Hän kohtaa pitkän ja komean nahkatakkipojan, Niden, joka lumoaa aina niin varovaisen ja tarkkaavaisen Alvan täysin. Nide lupaa näyttää Alvalle maailman, johon tämä oikeasti kuuluu ja vie tämän maan alle Alistadiin.

Nide vie Alvan maan alle juuri kun tämä oli tulossa treffeille rinnakkaisluokkalaisen Joelin kanssa. Joelin, joka on rakastanut Alvaa jo pitkään ja joka ei ole saanut kerättyä rohkeutta pyytää tätä treffeille. Joel ei katsele sivusta, kun Alva katoaa toisen miehen matkaan, vaan lähtee seuraamaan tätä ja kun Joel näkee Alvan katoavan maan alle, hän säntää perään.

Tästä alkaa melkoinen seikkailu, jossa selviää, mikä Alva on oikeasti naisiaan ja onpa matkan varrella maailmakin pelastettavana. Joel ja Alva joutuvat vaarallisiin tilanteisiin, joissa keskinäistä luottamusta punnitaan.

Helsingin alla on jännittävä nuortenkirja, jossa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, rakkautta ja jännitystä, huikea seikkailu ja kiehtovia tapahtumia. Tarina käyttää kansanperinnettä hyväkseen taitavasti. Helsingin alla on hyvää urbaanifantasiaa nuorille ja aikuisillekin, joita yläasteromantiikka ei karkota kirjan parista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...