Maria Turtschaninoff: Maresi : Punaisen luostarin kronikoita

Maresi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maresi on Punaisen luostarin noviisi. Luostari on pienellä saarella, jonne miehillä ei ole asiaa. Eräänä päivänä saarelle saapuu nuori tyttö, Jai. Maresi ystävystyy hiljakseen Jain kanssa ja selviää, että Jai pakenee isänsä raivoa.

Niinpä kun eräänä päivänä horisonttiin ilmestyy suuri purjelaiva, joka ei näytä tavanomaisilta kalastus- tai kauppalaivoilta, on syytä pelätä pahinta. Onko Jain isä tullut kostoretkelle? Onneksi luostarin naiset eivät ole avuttomia.

Maresi kertoo itsensä löytämisestä. Noviisien elämässä on iso kysymys, kenen sisaren noviisiksi päätyy, ja mitä luostarissa tulee tekemään. Maresia ei vain nimetä mihinkään tehtävään. Missä on hänen paikkansa? Vaikeiden tapahtumien keskellä Maresi löytää oman paikkansa yhteisössä ja saa oman tehtävänsä.

Kirjasta on sanottu, että se on ”tyttöjen oma Taru sormusten herrasta”. Tämä luonnehdinta ei tee oikeutta kirjalle; tuollaisilla odotuksilla pettyy varmasti. Turtschaninoff rakentelee kyllä maailmaa – Maresi sijoittuu samaan maailmaan kuin aikaisemmat Arra ja Anaché – mutta Sormusten herran eeppisyyttä tästä kirjasta saa hakea. Paljon parempi vertauskohta on Ursula K. Le Guin, jonka ihmisläheisemmät maailmat ovat paljon lähempänä Maresin maailmaa.

Selvä feministinen pohjavire kirjassa kyllä on, mutta kyllä pojat ja miehetkin saavat kirjan lukea. Minusta Maresi oli mainio pieni kirja ja aion lukea kyllä jatkossakin, mitä Turtschaninoff tähän maailmaan keksiikään kirjoittaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...