Johanna Sinisalo: Möbiuksen maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kahdeksanvuotiaan Piin kesäloma alkaa ikävissä merkeissä. Paras ystävä Sanna muuttaa pois ja majankin joku roisto on rikkonut. Pii löytää kuitenkin jotain vielä hienompaa: hienon rannerenkaan. Renkaan löytymisen jälkeen Pii tapaa Söör Kissan, erikoisen olennon, joka yhtä aikaa on ja ei ole olemassa.

Söör Kissan ja rannerenkaan avulla Pii päätyy rinnakkaismaailmaan, joka on tuhoutumassa ja pelastajaa vailla. Kaikki tuntuvat olevan aivan varmoja, että juuri Pii on saapunut pelastamaan maailman. Pieni tyttö on hetken aikaa hukassa, mutta löytää itsestään voimia tarttua tehtävään. Onneksi on hyviä ystäviä.

Vauhdikas tarina on perinteinen maailmanpelastuskuvio, tällä kertaa hieman pienimuotoisempana. Pii on hauska sankaritar, pieni tyttö, jolla ei omasta mielestään ole sen suurempia lahjoja. Pii keksii kuitenkin oivallisen ratkaisun kokonaisen maailman pelastamiseksi ja oppii siinä sivussa itsestään ja elämästä yhtä jos toista (ja kun Johanna Sinisalo lopussa suvaitsee kertoa, mitä Piistä tulee isona, lukija voi vain riemuta Piin puolesta).

Piin tarina kertoo, miten kaikki liittyy kaikkeen, miten oikeiden kirjojen lukeminen kannattaa ja miten älykkyydellä pärjää. Möbiuksen maa on ihastuttava pieni kirja. Taidanpa pistää kirjan jemmaan ja säästää sen luettavaksi lapsilleni, etenkin tyttärelleni, kunhan vähän vielä kasvavat.

Miisa Lopperin kuvitus tekee kirjasta vielä viehättävämmän ja on sitä paitsi ehdottoman tarpeellista havainnollistamaan tiettyjä yksityiskohtia kirjasta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. En sitten malttanut odottaa, vaan luin kirjan nelivuotiaalle. Möbiuksen maa on sopivan lyhyt luettavaksi… Lukiessa vähän arvelin, että menee varmasti komeasti yli hilseen, mutta mitä vielä, poika kuunteli todella keskittyneesti ja ilmeisesti nautti kuulemastaan, kun on puhunut kirjan jutuista sittemmin. Veikkaan, että saan lukea kirjan vielä kerran tai pari uudestaankin lähiaikoina. Nappikirja.

  2. Tämä onkin pitänyt tsekata jo jonkin aikaa. Ehkä jonain sopivana päivänä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...