Johanna Sinisalo: Tapahtui Muumilaaksossa

Osta kirja itsellesi

Ilta saapuu Muumilaaksoon on sarja iltasaduiksi muumitarinoita, joiden kirjoittajina nähdään taitavia nimiä. Tämän kirjan on kirjoittanut Johanna Sinisalo, aikaisemmin sarjaan on kirjoittanut Tittamari Marttinen. Kirjassa on kuusi iltasaduksi sopivaa tarinaa, joissa seikkailevat tutut muumihahmot. Tekstiä tukee Jukka Murtosaaren tyylikäs kuvitus.

Tarinat ovat hyviä, niissä käsitellään lastenkirjallisuudelle tuttuja teemoja: pelkoja, kasvamista, vastuuta, rehellisyyttä ja niin edelleen. Sävy on varsin perinteisen opettavainen, esimerkiksi Hulivilipäivä on suorastaan tavanomainen tarina siitä, miten lapset haluavat vain viettää hulivilipäivää, mutta kun kaikesta huolehtiva Muumimammakin heittäytyy laiskottelemaan, hulivilipäivän vetovoima latistuu täysin. Puuvajan salaisuus -tarinassa Nipsu tekee virheen, jota ei kehtaa heti tunnustaa ja tietäähän sen, mitä siitä seuraa.

Tietystä tavanomaisuudestaan huolimatta tarinat ovat viehättäviä, eikä lasten Muumi-iltasatukirja ole välttämättä se kokeellisimman tarinankerronnan paikka. Muumien ystäville tämä kokoelma onkin oivallista iltasatulukemistoa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Haluan hieman kommentoida tätä kirjaa juuri tuon opettavaisuuden ja tavanomaisuuden osalta. Meillä on varsinaiset Janssonin muumi-kirjat maistuneet iltasatuina hyvin, ja niihin verrattuna tämä oli armottoman lattea ja pliisu. Kirjasta puuttuu muumeille ominainen leppoisa ja elämästä nauttiva asenne ja tunnelma, sen sijalla on osoitteleva opettavaisuus ja vilijonkkamainen nuivuus, joka ei alkuperäisiin muumihahmoihin istu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...