Johanna Sinisalo: Tapahtui Muumilaaksossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilta saapuu Muumilaaksoon on sarja iltasaduiksi muumitarinoita, joiden kirjoittajina nähdään taitavia nimiä. Tämän kirjan on kirjoittanut Johanna Sinisalo, aikaisemmin sarjaan on kirjoittanut Tittamari Marttinen. Kirjassa on kuusi iltasaduksi sopivaa tarinaa, joissa seikkailevat tutut muumihahmot. Tekstiä tukee Jukka Murtosaaren tyylikäs kuvitus.

Tarinat ovat hyviä, niissä käsitellään lastenkirjallisuudelle tuttuja teemoja: pelkoja, kasvamista, vastuuta, rehellisyyttä ja niin edelleen. Sävy on varsin perinteisen opettavainen, esimerkiksi Hulivilipäivä on suorastaan tavanomainen tarina siitä, miten lapset haluavat vain viettää hulivilipäivää, mutta kun kaikesta huolehtiva Muumimammakin heittäytyy laiskottelemaan, hulivilipäivän vetovoima latistuu täysin. Puuvajan salaisuus -tarinassa Nipsu tekee virheen, jota ei kehtaa heti tunnustaa ja tietäähän sen, mitä siitä seuraa.

Tietystä tavanomaisuudestaan huolimatta tarinat ovat viehättäviä, eikä lasten Muumi-iltasatukirja ole välttämättä se kokeellisimman tarinankerronnan paikka. Muumien ystäville tämä kokoelma onkin oivallista iltasatulukemistoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...