Kate Moore: Felix : The Railway Cat

Osta kirja itsellesi

Huddersfieldin rautatieasema Yorkshiressa on mukava työpaikka, mutta kahden työtoverin mielestä kissa tekisi siitä mahtavan työpaikan. Perinne rautatiekissasta halutaan elvyttää. Kissaa ei noin vain työpaikalle saa, mutta sinnikkyys ja muutama onnekas sattuma tekee haaveista totta. Vuonna 2011 kissapentueesta valittiin pörröisin mustavalkoinen kissa, joka palkattiin Huddersfieldin asemalle tuholaistorjujaksi vain kahdeksan viikon ikäisenä. Felix sai nimensä nimikilpailun tuloksena, minkä jälkeen todettiin että kissa onkin tyttö – mutta nimi jäi. Felix on sulattanut sydämiä niin työpaikalla kuin asiakkaiden keskuudessa jo yli viisi vuotta. Vaikka Felix oli lähitienoilla tunnettu ilmiö, sensaatio hänestä tuli vasta Facebookin myötä.

Kaikki kissat ovat erityisiä, mutta Felixin tarina ei ole täynnä ihmeellisiä temppuja. Felixin tarina kertoo, kuinka kissa vaikuttaa ihmisten elämään ja miten koko työpaikan dynamiikka voi muuttua, kun paikalla on aina kehräävä karvapallo, joka ei arvostele kenenkään työpanosta. Huddersfieldin väki tulee niin tutuksi että heidän kanssaan tulee itkettyä ja naurettua.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.