Heather Morris: Kolme sisarta

Kolme sisarta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun sisarukset Cibi, Magda ja Livia olivat pieniä, he lupasivat toisilleen pitävänsä aina yhtä. Kun toinen maailmansota syttyy ja 15-vuotias Livia lähetetään Auschwitziin on tämä lupaus koetuksella. Isosisko Cibi seuraa siskoaan vankileirille suojelemaan tätä ja pitääkseen lupauksen, jonka he vannoivat vuosia aikaisemmin.

Sodan edetessä ja vainojen yltyessä juutalaisia etsitään ja haetaan heidän kodeistaan kuolemanleireille. Sisaruksista Magda onnistuu piileskelemään natseilta kotonaan, kunnes koittaa päivä, jolloin hänetkin otetaan kiinni ja kuljetetaan Auschwitzin keskitysleirille. Kaiken sen kuoleman ja kauhun keskellä sisarukset löytävät toisensa uudestaan ja lupaavat pitää yhtä loppuun asti. He lupaavat toisilleen kävelevänsä pois keskitysleirin kauheuksista hengissä.

Kirjallisuutta toisesta maailmansodasta ja sen keskitysleireistä on julkaistu paljon. Tarinoita on kerrottu selviytyneistä ja leireillä menehtyneistä. Heather Morrisin Kolme sisarta kertoo kolmen keskitysleirille kuljetetun lapsen selviytymistarinan koskettavasti ja huolimatta niistä kauhuista, jotka sisaret kohtasivat, tarina täyttää lukijan toivolla selviytymisestä samalla kunnioittaen kaikkia niitä, jotka eivät holokaustista selvinneet.

Kolme sisarta lopettaa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija -sarjan. Kolme sisarta perustuu sarjan aikaisempien osien tavoin oikeisiin henkilöihin, kolmeen sisareen Cibiin, Magdaan ja Liviaan, jotka tunsivat Auschwitzin tatuoijan toimineen Lale Sokolovin. Sarjan kaikki kolme osaa ovat itsenäisiä kirjoja rohkeudesta ja toivosta keskellä epätoivoa.

Kolmen sisaren teema ja tarina on rankka ja paikoitellen erittäin synkkä, mutta Heather Morris kirjoittaa ja kertoo sen lempeästi ja rohkaisevasti. Kirja koskettaa ja herättää tunteita, mutta ei pelota tai saa lukijaa ahdistumaan kirjan teemoista huolimatta. Kolme sisarta on hieno lopetus Morrisin kirjoittamalle sarjalle!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...